obiad w piekarniku leniwa gospodyni
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj marynatę: wymieszaj śmietanę, sos sojowy, sól. Możesz dodać dowolne przyprawy.użyłam mielonego czarnego pieprzu, papryki i nadziewanej czerwonej papryki.pozostaw do marynowania przez co najmniej 1 godzinę. Zostawiłam na noc. Pokrój cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce. Smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor.
Krok 2:
Opłucz ryż, włóż do naczynia do pieczenia. Napełnij wodą. Sól i możesz dodać kurkumę lub curry. Połóż smażenie na wierzchu
Krok 3:
Rozłóż kurczaka, przykryj folią i wyślij do piekarnika na 50 minut w 180 stopniach. Następnie zdejmij folię, aby kurczak zarumienił się przez 15 minut.
Krok 4:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g