skład / składniki
metoda gotowania
włącz piekarnik, aby rozgrzał się do 200 stopni Celsjusza iw tym czasie zaczynamy gotować. Najpierw przygotowujemy składniki:
- umyj rybę i osusz serwetkami, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci, pokrój na dwie części, włóż do odpowiedniego pojemnika,
- myjemy pietruszkę (używamy tylko liści, bez łodyg), układamy na ręczniku papierowym, osuszamy, a następnie drobno siekamy,
- kapary solone spłukujemy,
- obierz czosnek z łuski, a następnie trzy ząbki na drobnej tarce (lub bardzo drobno posiekaj nożem),
- moja cukinia i trzy na grubej tarce, nie ma potrzeby obierania warzyw, jeśli są młode,
- pomidory myjemy i kroimy na pół,
- pokrój cytrynę na duże plasterki.
więc składniki są przygotowane-przejdź bezpośrednio do procesu gotowania:
- zmiel chleb na grube okruchy za pomocą blendera lub robota kuchennego, a następnie dodaj do niego natkę pietruszki, dwie trzecie kaparów, starty czosnek, skórkę z cytryny i połowę oliwy z oliwek. Zmiel wszystko razem jeszcze raz, aż wszystko się połączy, ale nie musisz zamieniać potraw w puree,
- dodaj zmielony czarny pieprz do masy w misce blendera (robota kuchennego), idealnie będzie go natychmiast zmielić, ponieważ świeżo zmielony nada gotowemu daniu specjalny aromat. Można to zrobić za pomocą specjalnego młynka lub po prostu moździerza i tłuczka,
- lekko posmaruj naczynie do pieczenia oliwą z oliwek, włóż do niego kawałki ryby,
- rozłóż mieszaninę z miski blendera na wierzchu ryby, równomiernie rozprowadzając, a następnie lekko naciskając na wierzchu, wyrównując,
- włóż formę do piekarnika, aby piec przez 10 minut - aż ryba będzie w pełni ugotowana. Okruchy powinny być również dobrze upieczone, stają się rumiane,
- łączymy razem startą cukinię, pomidory przekrojone na pół, Pozostałe kapary, dodatkową natkę pietruszki, wcześniej umytą i posiekaną. Sól, pieprz, dopraw sałatkę pozostałą oliwą z oliwek i sokiem z cytryny,
- układamy sałatkę na porcjach, układamy rybę, dekorujemy plasterkami cytryny i podajemy do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miecznik - 172 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g

