delikatne i szybkie ciasto bananowe w piekarniku
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania
Krok 2:
Ubij cukier z jajkiem. (100 g cukru + 1 jajko)
Krok 3:
Dodaj proszek do pieczenia i zmiękczone masło. Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Okazuje się, że jest to bryła ciasta.Pokrój banany w pierścienie. Przygotuj nadzienie: ubij jajko z cukrem 100 g), śmietaną i mąką (2 łyżki.l.).
Krok 4:
Rozłóż ciasto na dnie wysmarowanej formy, tworząc boki.
Krok 5:
Rozłóż koła bananów na cieście.
Krok 6:
Następnie wlej mieszaninę jajek i śmietany. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g