szaszłyki wołowe w piekarniku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
mięso należy umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Kroimy na kawałki (tylko te same mniej więcej wielkości).
włóż przygotowane mięso do miski, napełnij kefirem i sosem sojowym, dopraw pieprzem i solą.
wysyłamy do lodówki na godzinę (możesz na dwie, ale nie możemy się doczekać).
naciągamy marynowane mięso na drewniane szaszłyki (miałem kilka pomidorów - nawleczyłem je miejscami), układamy na wygodnej i odpowiedniej wielkości żaroodpornej formie.
pieczemy szaszłyki w piekarniku w temperaturze 180 stopni, obracając szaszłyki w celu równomiernego pieczenia. Pieczenie zajmie około pół godziny plus minus 5 minut.
cóż, kaprys jest zadowolony. Pyszne, bardzo smaczne!
dobry nastrój i smaczny kebab w każdą pogodę)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g