skład / składniki
metoda gotowania
1. Trzy sery na grubej tarce.
2. Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.
3. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w cienkie plasterki.
4. Rozłóż cebulę i grzyby na patelni, dodaj olej roślinny i smaż do całkowitego ugotowania, soli i pieprzu.
5. Usuwamy skorupy z tardelek, przecinamy je wzdłuż na pół, a następnie ostrożnie wykonujemy rowki pośrodku każdej połowy (wygodnie łyżeczką, tylko ściany powinny pozostać około 5 mm, w przeciwnym razie Łódź rozpadnie się podczas gotowania).
6. Drobno posiekaj środek wycięty z tardelek i smaż dosłownie minutę razem z grzybami i cebulą.
7. Wypełniamy rowki sardelek przygotowanym nadzieniem, na wierzchu robimy siatkę majonezu.
8. Rozłóż kiełbaski na blasze do pieczenia, posyp je startym serem i wyślij do piekarnika, podgrzewając go do 200 stopni. Gotuj przez około 15 minut.
jaki zapach rozprzestrzenia się w kuchni-nie można tego wyrazić słowami!
podawaj gotowe danie na stole na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasy wieprzowe - 332 kcal/100g
- Kiełbasy wołowe - 215 kcal/100g