parówki w piekarniku z serem i grzybami

pyszna uczta bez większego wysiłku. Spróbuj! Tylko nadziewane kiełbasy mogą być smaczniejsze niż sardele! : ) Tak uważa moja rodzina. Przedstawiam wam mój przepis na koronę!
GeRaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 11 g
tłuszcze 59 % 19 g
węglowodany 6 % 2 g
220 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min

1. Trzy sery na grubej tarce.

2. Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.

3. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w cienkie plasterki.

4. Rozłóż cebulę i grzyby na patelni, dodaj olej roślinny i smaż do całkowitego ugotowania, soli i pieprzu.

5. Usuwamy skorupy z tardelek, przecinamy je wzdłuż na pół, a następnie ostrożnie wykonujemy rowki pośrodku każdej połowy (wygodnie łyżeczką, tylko ściany powinny pozostać około 5 mm, w przeciwnym razie Łódź rozpadnie się podczas gotowania).

6. Drobno posiekaj środek wycięty z tardelek i smaż dosłownie minutę razem z grzybami i cebulą.

7. Wypełniamy rowki sardelek przygotowanym nadzieniem, na wierzchu robimy siatkę majonezu.

8. Rozłóż kiełbaski na blasze do pieczenia, posyp je startym serem i wyślij do piekarnika, podgrzewając go do 200 stopni. Gotuj przez około 15 minut.

jaki zapach rozprzestrzenia się w kuchni-nie można tego wyrazić słowami!

podawaj gotowe danie na stole na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasy wieprzowe - 332   kcal/100g
  • Kiełbasy wołowe - 215   kcal/100g

Podobne przepisy