kulki twarogowe w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
włóż twaróg do miski, rozbij jajko, dodaj sól i cukier. Uzbrój się w blender i wymieszaj wszystko w masę podobną do pasty.
przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do masy, zagniataj ciasto. Nie musisz szukać twardego ciasta - powinno być miękkie i trochę lepkie.
mokrymi rękami zwijamy kulki i układamy je na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w 180 stopniach. Czas pieczenia wynosi około pół godziny.
pozwól kulkom ostygnąć i poczęstuj krewnych.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g

