soczysta kaczka w piekarniku w całości w rękawie
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
tuszę kaczki myjemy, dokładnie pocieramy solą, majonezem i ziarnistą musztardą. Niech się marynuje, zajmie to około 60 minut.
w międzyczasie obieramy ziemniaki, spłukujemy i kroimy na ćwiartki, możesz być trochę mniejszy, jeśli bulwy są duże.
włóż ziemniaki do miski i dodaj majonez, sól, przyprawy. Mieszać.
faszerujemy tuszę ziemniakami i szyjemy. Pakujemy kaczkę w rękaw do pieczenia, wykonujemy kilka nakłuć nożem i wysyłamy do piekarnika do pieczenia na głębokiej blasze do pieczenia. Czas pieczenia zajmie około półtorej godziny w temperaturze 200 stopni.
różową kaczkę podajemy na stole, dekorując czerwoną papryką i granatem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g