skład / składniki
metoda gotowania
1. Usuń wnętrze szczupaka obranego z łusek, wystarczy to zrobić, odcinając głowę, ponieważ brzuch powinien pozostać nienaruszony.
2. Zdejmij skórę. Stopniowo przycinam ją do ogona. Staraj się nie rozrywać.
3. Oddziel usuniętą skórę od grzbietu.
4. Oddziel mięso od kości i posiekaj w blenderze.
5. Obierz i umyj cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę w paski i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
6. Namocz miąższ chleba w śmietanie.
7. Połącz rozdrobnione mięso, warzywa i chleb smażone w oleju roślinnym, dodaj sól i przyprawy, jako przyprawy biorę pieprz cytrynowy. Dobrze wymieszaj. Robię to w blenderze z małą prędkością.
8. Wypełnij skórę szczupaka nadzieniem i zszyj otwór. Jeśli rozerwałeś skórę, te otwory można również zszyć.
9. Umieść nadziewanego szczupaka w folii, nie zakrywając góry. Posmaruj kwaśną śmietaną i piecz przez 40 minut w 200 stopniach.
10. Podczas serwowania Usuń nici i pokrój na porcje.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g