skład / składniki
metoda gotowania
1. Włącz piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Umyj mięso, obierz ziemniaki i cebulę. Pokrój duże ziemniaki na pół, pozostaw średnie i małe bez zmian.
2. Nasmaruj blachę do pieczenia lub dużą formę do piekarnika olejem, ułóż kurczaka (wstępnie posolić go od dołu). Umieść ziemniaki w wolnym miejscu na blasze do pieczenia. Wszystko powinno leżeć w jednej warstwie. Pokrój cebulę i umieść w szczelinach między mięsem a ziemniakami. Wszystko posolić i doprawić. Posmaruj mięso sosem, posmaruj mięso i ziemniaki majonezem.
3. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku na 50 do 60 minut. Zobacz gotowość ziemniaków. Aby spód lub Góra się nie paliły-włóż miskę z wodą do piekarnika. Pod koniec gotowania wyjmij-para może zakłócać tworzenie skórki na mięsie i ziemniakach.
pyszne ze świeżymi sałatkami.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g