skład / składniki
metoda gotowania
najpierw musisz spłukać mięso i pokroić je na warstwy. Optymalna grubość to jeden centymetr. Następnie pokonaj wołowinę z obu stron. Aby to zrobić, potrzebujesz młotka kuchennego.
włóż mięso do przygotowanej miski, sól, pieprz, dodaj przyprawy. Posiekaną cebulę równomiernie rozprowadzamy w pojemniku. Napełnij wołowinę kefirem i włóż na zimno. Aby mięso było dobrze nasycone marynatą, zajmie to 8-10 godzin.
starzone kotlety układamy w naczyniu do pieczenia. Marynata nie wylewa się – jest również używana do obróbki cieplnej. Pojemnik jest przykryty folią.
wołowina jest pieczona przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Aby nadać potrawie rumiany wygląd, ostatnie piętnaście minut obróbki cieplnej kotlety piecze się bez folii. Danie jest gotowe.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g