białe szparagi w piekarniku

zaangażuj się w sztukę kuchni włoskiej z prostym i wyrafinowanym daniem! Do niedawna szparagi były dość dziwacznym produktem na półkach naszych supermarketów, a teraz Można je kupić nawet na zwykłym rynku. Postanowiłem zaryzykować i ugotować szparagi zgodnie z nowym przepisem, aby traktować przyjaciół, którzy przyszli odwiedzić. Okazało się delikatne danie, które w połączeniu z serem ma bardzo wyrafinowany i delikatny smak. Wszystkim bardzo się podobało!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 7 g
tłuszcze 64 % 14 g
węglowodany 5 % 1 g
127 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

zacznijmy gotować:

1. Oczyść białe szparagi za pomocą obieraczki do warzyw i umyj.
2. Włóż do osolonej wody, zagotuj, a następnie gotuj przez 10 minut.
3. Ugotowane szparagi włożyć do naczynia do pieczenia i na wierzchu losowo ułożyć masło pokrojone na małe kawałki.
4. Obficie posyp szparagi startym parmezanem i posyp mielonym pieprzem.
5. Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut.

gotowe! Buon appetito!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Szparagi białe - 14   kcal/100g

Podobne przepisy