białe szparagi w piekarniku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
zacznijmy gotować:
1. Oczyść białe szparagi za pomocą obieraczki do warzyw i umyj.
2. Włóż do osolonej wody, zagotuj, a następnie gotuj przez 10 minut.
3. Ugotowane szparagi włożyć do naczynia do pieczenia i na wierzchu losowo ułożyć masło pokrojone na małe kawałki.
4. Obficie posyp szparagi startym parmezanem i posyp mielonym pieprzem.
5. Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut.
gotowe! Buon appetito!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Szparagi białe - 14 kcal/100g