Indoutka w całości w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
do gotowania potrzebujemy gotowej tuszy indoutki i marynaty.
posolić mięso, dokładnie natrzeć solą.
do marynaty wymieszaj płynny miód i sos sojowy, dodaj musztardę i przyprawy. Pocieramy powstałą tuszę syropem.
obierz pigwę, pokrój w plasterki.
napełniamy nim marynowaną indoutkę i wlewamy pozostałą marynatę do środka, dźgamy wykałaczkami.
pieczemy tusze w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
podawaj i zaskakuj gości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Indoutka - 271 kcal/100g