soczysty indoutka w piekarniku
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz warzywa, umyj i pokrój marchewki w plasterki, cebulę pokrój w pierścienie.
2. Umyj indoutkę, osusz, pokrój na duże kawałki. Sól i pieprz ze wszystkich stron, wcierając w mięso, dodaj przyprawy.
3. Wymieszaj mięso z warzywami, napełnij kaczątko natłuszczonym olejem.
4. Piec w 180 stopniach. Od góry przykrywam podwójną warstwą folii i pieczę przez 20-25 minut, następnie zdejmuję folię, a indoutka z warzywami piecze się przez kolejne 35-40 minut.
soczysta indoutka jest gotowa! Lepiej jest jeść na gorąco i dobrze podawać ze świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Indoutka - 271 kcal/100g