soczysty indoutka w piekarniku

zaskakująco soczyste mięso. Spróbuj! Niesamowicie pyszne! . Zawsze staram się zaskakiwać gości nowymi potrawami. Ten przepis jest nie do pochwały. Moi goście docenili najdelikatniejsze soczyste mięso indoutki, a krewni nieustannie proszą o gotowanie więcej. Nie mam nic przeciwko, ponieważ to danie jest przygotowywane bardzo łatwo i szybko.
MillaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 51 % 21 g
tłuszcze 46 % 19 g
węglowodany 2 % 1 g
234 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 30 min

1. Obierz warzywa, umyj i pokrój marchewki w plasterki, cebulę pokrój w pierścienie.
2. Umyj indoutkę, osusz, pokrój na duże kawałki. Sól i pieprz ze wszystkich stron, wcierając w mięso, dodaj przyprawy.
3. Wymieszaj mięso z warzywami, napełnij kaczątko natłuszczonym olejem.
4. Piec w 180 stopniach. Od góry przykrywam podwójną warstwą folii i pieczę przez 20-25 minut, następnie zdejmuję folię, a indoutka z warzywami piecze się przez kolejne 35-40 minut.

soczysta indoutka jest gotowa! Lepiej jest jeść na gorąco i dobrze podawać ze świeżymi ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Indoutka - 271   kcal/100g

Podobne przepisy