kaszanka w piekarniku

piecz kiełbasę z krwi! Będzie pyszny i chrupiący! Kaszanka to jedna z potraw nie tylko kuchni ukraińskiej, ale także wielu europejskich. Jeśli jeszcze nie próbowałeś go upiec, raczej napraw sytuację! Mój Dom i ja uwielbiamy ten konkretny sposób gotowania takiej kiełbasy. Okazuje się, że jest naprawdę bardzo smaczny-z chrupiącą skórką!
KucharkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 45 % 20 g
węglowodany 34 % 15 g
274 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

gotowanie kaszanki w piekarniku jest bardzo proste, a wynik jest pyszny!

więc zacznijmy.

włóż kiełbasę z krwi do formy i upiecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni. Co 10 minut dodajemy temperaturę, doprowadzając do 190 stopni.

w procesie pieczenia kilkakrotnie wyjmujemy kiełbasę i smarujemy roztopionym tłuszczem, po czym odsyłamy z powrotem do piekarnika. Gotowanie zajmie około 30 minut - w tym czasie na kiełbasie pojawi się chrupiąca skórka.

gotową kiełbasę kroimy w pierścienie i podajemy na stole z ulubionym dodatkiem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kaszanka - 274   kcal/100g

Podobne przepisy