gęś w kawałkach w rękawie w piekarniku

Spróbuj Delikatnego, miękkiego, aromatycznego mięsa. Idealny smak! Babcia często rozpieszcza nas, przekazując drób z wioski. Niedawno przybyła do nas Gęś, którą przygotowałem według specjalnego przepisu. Mięso okazało się tak miękkie i soczyste, że jestem po prostu Diva. Sekret jest prosty-użyj rękawa do pieczenia: w nim ptak podkreśli swój sok, a marchewki i jabłka doskonale uzupełnią smak.
Tilda MontmartreAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 21 g
tłuszcze 27 % 9 g
węglowodany 9 % 3 g
183 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min

Gęś dokładnie umyj, podziel na porcje (nie dzielę na małe kawałki, ale bezpośrednio według liczby osób, w tym przypadku na 4 części). Tłuszcz nie jest cięty - jest potrzebny w procesie gotowania.

w małym Spodku wymieszaj oregano z bazylią, rozmarynem, dodaj mieszankę papryki. Pocieramy każdy kawałek mięsa solą i przygotowaną mieszanką przypraw.

obierz marchewki i pokrój w średniej wielkości kostki. Jabłka myjemy, a także kroimy w średniej wielkości plasterki (nie trzeba obierać, kroimy razem ze skórką).

napełniamy Rękaw mięsem i warzywami, mocujemy z obu stron (nie trzeba przekłuwać igłą), wkładamy do naczynia do pieczenia i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

po godzinie mięso jest gotowe, wyjmij je z piekarnika, a następnie z rękawa, ostrożnie je przecinając.

podawaj gęś z dowolnym dodatkiem, bardzo smacznym z puree ziemniaczanym.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gęsi tłuszcz - 930   kcal/100g
  • Gęś kategorii i - 238   kcal/100g
  • Gęś II kategorii - 317   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy