stek z dorsza w piekarniku z serem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować danie, weź stek z dorsza, sok pomidorowy, cebulę, olej słonecznikowy, tymianek, ser (mam śmietanę), majonez.
Krok 2:
Spłucz dorsza, osusz. Posolić i posypać listkami suchego tymianku. Wlać sok, dodać olej. Dobrze zanurz stek ze wszystkich stron w marynacie. Odstaw na chwilę, 5-7 minut.
Krok 3:
Umieść rybę w naczyniu do pieczenia, zalej marynatą. Umieść talerze sera na wierzchu i nałóż siatkę majonezową.
Krok 4:
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.
Krok 5:
Podawaj natychmiast gotowy stek z dorsza w piekarniku z dodatkiem lub bez, polewając rybę utworzonym sosem.
stek z dorsza w piekarniku według tego przepisu jest bardzo delikatny i soczysty. Dodatkowo uzyskuje się pyszny aromatyczny sos.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Stek z dorsza - 204 kcal/100g