udka z kurczaka bez kości z majonezem w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.. Dobrze spłucz i osusz uda.
Krok 2:
Dodaj majonez do mięsa.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj.
Krok 5:
Umieść kurczaka do marynowania w lodówce na 12 godzin.
Krok 6:
Umieść uda w naczyniu do pieczenia. Piec w rozgrzanym do 180 C przez około 50 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g