udka z kurczaka bez kości z majonezem w piekarniku

przepyszne soczyste kawałki kurczaka z aromatycznymi przyprawami. Jeśli się spieszysz, czas marynowania można skrócić do 2 godzin. Ten przepis może ugotować dowolne inne części kurczaka lub upiec kurczaka w całości.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 21 g
tłuszcze 36 % 12 g
węglowodany 0 % 0 g
196 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 14 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz składniki.. Dobrze spłucz i osusz uda.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj majonez do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść kurczaka do marynowania w lodówce na 12 godzin.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść uda w naczyniu do pieczenia. Piec w rozgrzanym do 180 C przez około 50 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy