skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby je ugotować, potrzebujesz średniej wielkości cukinii. Do nadziewania wybierz równą cukinię.
Krok 2:
Umyj je i pokrój na pół wzdłuż ich długości.
Krok 3:
Ostrożnie wyjmij wszystkie nasiona i miąższ (wszystko to można wykorzystać w innym naczyniu). Weź patelnię i usmaż połówki cukinii na oleju roślinnym na złoty kolor. Odłóż je na bok i zajmij się mielonym mięsem.
Krok 4:
Aby to zrobić, umyj i wyczyść grzyby. Pokrój je na małe kawałki
Krok 5:
I smaż na oleju roślinnym z cebulą. Posolić, pieprzyć i doprawić przyprawami. Pod koniec smażenia dodaj trochę kwaśnej śmietany i trochę soku z cytryny. Posiekaj bardzo drobno warzywa i włóż je również do mięsa mielonego.
Krok 6:
Weź brojler. Posmaruj go i połóż połówki cukinii, które nadziewasz mielonym grzybem.
Krok 7:
Posyp każdą cukinię serem, startym na drobnej tarce.
Krok 8:
Piec cukinię w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g