cukinia w piekarniku z mięsem mielonym i grzybami

niezwykle smaczna i aromatyczna przekąska do codziennego menu! Cukinia sama w sobie jest bardzo bez smaku. Dlatego lubię potrawy związane z nadziewaniem cukinii. Ten przepis kulinarny przeczytałem w magazynie o pysznym jedzeniu. Zdjęcie Bardzo mi się podobało. Wszystko wyglądało bardzo apetycznie. Postanowiłam sama ugotować w domu cukinię nadziewaną grzybami. Okazało się doskonałe danie i bardzo satysfakcjonujące jedzenie na każdy dzień. Ten przepis jest dobry, ponieważ możesz wziąć dowolne nadzienie do mięsa mielonego. Ja mam to grzybowe, Ty możesz mieć mięso.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 40 % 4 g
61 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby je ugotować, potrzebujesz średniej wielkości cukinii. Do nadziewania wybierz równą cukinię.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj je i pokrój na pół wzdłuż ich długości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ostrożnie wyjmij wszystkie nasiona i miąższ (wszystko to można wykorzystać w innym naczyniu). Weź patelnię i usmaż połówki cukinii na oleju roślinnym na złoty kolor. Odłóż je na bok i zajmij się mielonym mięsem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Aby to zrobić, umyj i wyczyść grzyby. Pokrój je na małe kawałki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I smaż na oleju roślinnym z cebulą. Posolić, pieprzyć i doprawić przyprawami. Pod koniec smażenia dodaj trochę kwaśnej śmietany i trochę soku z cytryny. Posiekaj bardzo drobno warzywa i włóż je również do mięsa mielonego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź brojler. Posmaruj go i połóż połówki cukinii, które nadziewasz mielonym grzybem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp każdą cukinię serem, startym na drobnej tarce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piec cukinię w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Smacznego!

  

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy