skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować do tego przepisu, są wymienione w składnikach. Dowiedziałem się o tym, jak upiec pieczarki w piekarniku z jednego programu kulinarnego, który oglądałem w kraju, tam po raz pierwszy go wypróbowałem. Przepis jest prosty i bardzo udany, podobnie jak wiejski!
Krok 2:
Umyj pieczarki, oddziel nogi i pokrój czapki na ćwiartki. Jeśli grzyby są małe, możesz użyć całych czapek. Odkładamy Nogi na bok.
Krok 3:
Obierz i pokrój cebulę w kostkę, umyj pomidory i pokrój średnie na kawałki, obierz czosnek i posiekaj nożem.
Krok 4:
Na patelni rozgrzej jedną łyżeczkę oleju. Rozłóż czapki grzybów i smaż z ciągłym mieszaniem. Smażyć przez 2-3 minuty na dużym ogniu. Dodaj przygotowaną cebulę, pomidory i czosnek, wymieszaj.
Krok 5:
Smaż przez około 5 minut, nadal mieszając. Następnie sól i dodaj przyprawy.
Krok 6:
Rozłóż zawartość patelni w naczyniu do pieczenia o małej średnicy i ułóż pomidory na wierzchu we własnym soku-w tym celu posiekamy je grubo i pozostawiamy trochę na patelni z olejem roślinnym, aby dały sok. Pieczemy naczynie w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15 minut.
Krok 7:
Nogi grzybów przewijamy w kombajnie i smażymy na tej samej patelni, na której smażono grzyby. Przed podaniem rozłóż mięso mielone z nóg na naszym naczyniu, udekoruj natką pietruszki i posyp tartym serem, jeśli chcesz.
dania z pieczarek nabiera coraz bardziej ekstremalnych cech. Najpierw były przepisy kulinarne, w których pieczarki działały po prostu jako przyjemny dodatek. I wreszcie stają się podstawą. Wyjaśnię dlaczego grzyby rzadko są samotne w gotowaniu. Faktem jest, że grzyby w czystej postaci są bardzo słabo wchłaniane przez organizm i praktycznie nie przynoszą żadnych korzyści. Dlatego nadal nie radzę jeść takiego jedzenia oddzielnie od wszystkiego. Użyj go jako przystawki do mięsa lub dodatku do ziemniaków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g