pieczone pieczarki w piekarniku chude

niesamowicie smaczne danie, bez dodatkowych kalorii! Można go przygotować w pośpiechu i podawać z dowolnym daniem głównym. Również grzyby według tego przepisu dobrze nadają się na post i dni postu. Danie okazuje się obfite, ale nadal będziesz chciał dodatku!
ilgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 54 % 7 g
węglowodany 23 % 3 g
80 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować do tego przepisu, są wymienione w składnikach. Dowiedziałem się o tym, jak upiec pieczarki w piekarniku z jednego programu kulinarnego, który oglądałem w kraju, tam po raz pierwszy go wypróbowałem. Przepis jest prosty i bardzo udany, podobnie jak wiejski!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj pieczarki, oddziel nogi i pokrój czapki na ćwiartki. Jeśli grzyby są małe, możesz użyć całych czapek. Odkładamy Nogi na bok.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz i pokrój cebulę w kostkę, umyj pomidory i pokrój średnie na kawałki, obierz czosnek i posiekaj nożem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na patelni rozgrzej jedną łyżeczkę oleju. Rozłóż czapki grzybów i smaż z ciągłym mieszaniem. Smażyć przez 2-3 minuty na dużym ogniu. Dodaj przygotowaną cebulę, pomidory i czosnek, wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smaż przez około 5 minut, nadal mieszając. Następnie sól i dodaj przyprawy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż zawartość patelni w naczyniu do pieczenia o małej średnicy i ułóż pomidory na wierzchu we własnym soku-w tym celu posiekamy je grubo i pozostawiamy trochę na patelni z olejem roślinnym, aby dały sok. Pieczemy naczynie w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nogi grzybów przewijamy w kombajnie i smażymy na tej samej patelni, na której smażono grzyby. Przed podaniem rozłóż mięso mielone z nóg na naszym naczyniu, udekoruj natką pietruszki i posyp tartym serem, jeśli chcesz.

dania z pieczarek nabiera coraz bardziej ekstremalnych cech. Najpierw były przepisy kulinarne, w których pieczarki działały po prostu jako przyjemny dodatek. I wreszcie stają się podstawą. Wyjaśnię dlaczego grzyby rzadko są samotne w gotowaniu. Faktem jest, że grzyby w czystej postaci są bardzo słabo wchłaniane przez organizm i praktycznie nie przynoszą żadnych korzyści. Dlatego nadal nie radzę jeść takiego jedzenia oddzielnie od wszystkiego. Użyj go jako przystawki do mięsa lub dodatku do ziemniaków.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy