słodkie bułeczki drożdżowe w piekarniku

dzieci będą zachwycone! Proste, szybkie i z duszą! Bułki z ciasta drożdżowego są zawsze delikatne, bujne. Dla mnie stało się to niezaprzeczalną prawdą, ponieważ udało mi się przekonać o tym na podstawie osobistego doświadczenia. Przepis na gotowanie tych bułek przeczytałem w czasopiśmie .Należy do rosyjskiej kuchni narodowej. Bułki są miękkie, bujne, smaczne, takie jedzenie jest bardzo lubiane przez dorosłych i dzieci.
MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 9 % 6 g
węglowodany 79 % 52 g
294 kcal
IG: 2 / 4 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

rozcieńczyć 30 g drożdży szklanką ciepłego mleka, a następnie dodać 500 g mąki do miski, wymieszać .Umieść ciasto do podniesienia w ciepłym miejscu. Pozwól mu wędrować przez dwie godziny, a następnie dodaj sól rozpuszczoną w wodzie, 150 g cukru, 50 g masła,2 jajka,0, 5 szklanki ciepłej wody. Przenosimy wszystkie produkty, dodajemy 400 g przesianej mąki i zagniatamy ciasto .Ponownie pozostaw ciasto do fermentacji na godzinę .Następnie dodaj pozostałe drożdże rozcieńczone w wodzie, mąkę, pozostałe produkty, jeśli potrzebujesz wody, i zagniataj ciasto .Ponownie zostawimy go do fermentacji na godzinę.
następnie podziel gotowe ciasto na kawałki, uformuj z nich kulki i po 5-10 minutach wstępnej proofingu uformuj bułki. Po posmarowaniu bułek ubitym jajkiem pieczemy je w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy