skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Tak więc, aby przygotować "cukinię z mięsem mielonym", musisz najpierw przygotować mięso mielone. Kup swoje ulubione mięso mielone w sklepie. Zwykle kupuję mojemu mężowi mieszane domowe mięso mielone. Jeśli ktoś dba o figurę, to oczywiście lepiej wybrać mieloną wołowinę. Musi być posolony do smaku i pieprzu. Wtedy twoje szaszłyki będą bardziej pikantne. Cukinia sama w sobie jest bez smaku.
PO w farszu włóż jedno jajko i zamieszaj. Dodaj jedną łyżkę koncentratu pomidorowego. Po pokrojeniu cebuli, zmiażdżeniu czosnku, a także włożeniu go do naszego mięsa mielonego. Wszystko dokładnie wymieszaj.
następnie przejdź do przetwarzania cukinii. Aby to zrobić, umyj je i obierz ze skóry. Młodej cukinii nie można obrać. Pokrój je w kółka. Dodaj trochę soli i pieprzu do każdego koła. Weź drewniane patyczki i nawlecz je po kolei, potem mięso mielone, potem cukinia. Z krawędzią powinna znajdować się Cukinia.
następnie weź folię do pieczenia w piekarniku i zawiń kebaby w cukierki. Włóż je do piekarnika na pół godziny. Temperatura pieczenia powinna wynosić 200 stopni. Po wyjęciu kebabów rozwiń je. Posyp startym serem i wróć do piekarnika na pięć minut, aż ser się rozpuści. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g