szaszłyki z cukinii z mięsem mielonym w piekarniku

pyszna i satysfakcjonująca przekąska rozjaśni każdą ucztę! Te cukinie są w piekarniku z mięsem mielonym i wyglądają pięknie i są pyszne! Próbowałem gości specjalnych kebabów gotowanych w piekarniku. Przepis kulinarny okazał się bardzo prosty. Nazywał się "Cukinia z mięsem mielonym w piekarniku". Zapytałem gospodynię, jak je ugotować. Teraz chcę się z wami podzielić.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 6 g
tłuszcze 57 % 13 g
węglowodany 17 % 4 g
155 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

Tak więc, aby przygotować "cukinię z mięsem mielonym", musisz najpierw przygotować mięso mielone. Kup swoje ulubione mięso mielone w sklepie. Zwykle kupuję mojemu mężowi mieszane domowe mięso mielone. Jeśli ktoś dba o figurę, to oczywiście lepiej wybrać mieloną wołowinę. Musi być posolony do smaku i pieprzu. Wtedy twoje szaszłyki będą bardziej pikantne. Cukinia sama w sobie jest bez smaku.

PO w farszu włóż jedno jajko i zamieszaj. Dodaj jedną łyżkę koncentratu pomidorowego. Po pokrojeniu cebuli, zmiażdżeniu czosnku, a także włożeniu go do naszego mięsa mielonego. Wszystko dokładnie wymieszaj.

następnie przejdź do przetwarzania cukinii. Aby to zrobić, umyj je i obierz ze skóry. Młodej cukinii nie można obrać. Pokrój je w kółka. Dodaj trochę soli i pieprzu do każdego koła. Weź drewniane patyczki i nawlecz je po kolei, potem mięso mielone, potem cukinia. Z krawędzią powinna znajdować się Cukinia.

następnie weź folię do pieczenia w piekarniku i zawiń kebaby w cukierki. Włóż je do piekarnika na pół godziny. Temperatura pieczenia powinna wynosić 200 stopni. Po wyjęciu kebabów rozwiń je. Posyp startym serem i wróć do piekarnika na pięć minut, aż ser się rozpuści. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal / 100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal / 100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy