paszteciki z mięsem z ciasta bez kefiru w piekarniku

obfite, ciepłe bułeczki z pysznym mięsem to ulubiona uczta całej rodziny. Moja babcia z linii taty zawsze bardzo dobrze gotowała i często rozpieszczała nas, swoje wnuki, różnymi smakołykami. Ogólnie rzecz biorąc, od dzieciństwa wyróżniałem się miłością do wszystkiego, co satysfakcjonujące, a jednocześnie smaczne, dlatego z całej różnorodności przepisów kulinarnych wolałem takie jedzenie jak ciasta z mięsem. Teraz postaram się opowiedzieć o sposobie przygotowania tego pikantnego ciasta.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 53 % 20 g
węglowodany 29 % 11 g
249 kcal
IG: 27 / 45 / 27

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

więc zaczynamy od przygotowania ciasta. Aby to zrobić, rozpuść drożdże w ciepłej wodzie i dodaj cukier. Umieść ciasto w ciepłym miejscu, aż pojawi się piana. Następnie włóż mąkę do ciasta, wlej do niej margarynę i drożdże. Wymieszaj wszystko i zagniataj ciasto, stopniowo dodając wodę. Teraz kładziemy ciasto na 30 minut. Teraz przechodzimy do przygotowania nadzienie. Aby to zrobić, podgrzej olej na patelni i usmaż na nim cebulę, ale nie na złoty kolor. Następnie dodaj mięso, wszystkie przyprawy, trochę wody i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj rodzynki i migdały, dobrze wymieszaj i gotuj przez około 10 minut na średnim ogniu. Dodaj pietruszkę, wymieszaj. Teraz rozwałkuj około 30 kulek tego samego rozmiaru z naszego ciasta. Rozwałkuj kulki w koła o grubości 0,5 cm, umieść łyżkę na środku każdego koła. l. nadzienia i uformuj półksiężyc (jak pierogi). Placki kładziemy na uprzednio natłuszczonej blasze do pieczenia i przykrywamy ręcznikiem. Umieszczamy je na 1 godzinę w ciepłym miejscu. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy placki przez 25-30 minut. Powinny być podawane na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy