placki drożdżowe w piecu wieprzowym

ciasto, podobnie jak samo nadzienie, jest bardzo delikatne i smaczne. Ten kulinarny przepis na ciasta drożdżowe doradził mi przyjaciel. Jest mistrzynią wszelkiego rodzaju fikcji. To danie nazwała plackami drożdżowymi "Świnkami". Szczególnie podobały się jej dzieciom. Takie jedzenie jest nie tylko dobre dla ich organizmu, ale także atrakcyjne. To jednocześnie Jedzenie i zabawka. Oto kulinarny przepis na te wspaniałe świnki drożdżowe.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 11 g
tłuszcze 16 % 7 g
węglowodany 59 % 26 g
211 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.

na początek zagnieść ciasto drożdżowe bez pary. Aby to zrobić, wymieszaj suche drożdże z mąką, a dokładniej z jedną szklanką. Następnie wlej do nich ciepłe mleko. Posolić trochę i włożyć szczyptę cukru. Wszystko wymieszać. Rozbij jajka na mąkę i wlej pozostałe trzy szklanki mąki. Dokładnie zagnieść ciasto i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Przykryj pojemnik ciastem ręcznikiem.
w tym czasie ugotujemy mięso mielone. Możesz użyć swojego ulubionego. Zrobiłem mięso za radą przyjaciela. Usmażyłam cebulę na patelni, dodałam do niej mieloną wieprzowinę i też trochę usmażyłam. Wyjmujemy ciasto. Lepiej namaścić ręce olejem roślinnym, aby ciasto nie przylegało do dłoni. Uformuj placki z nadzieniem. Połóż szwem do dołu na blasze do pieczenia. Następnie uformuj uszy, pięty i ogon z ciasta. Przyklej każdy placek. Zrób oczy za pomocą czarnego pieprzu. Pozostaw "świnki" na 20 minut, a następnie włóż je do piekarnika. Piec przez pół godziny. Następnie wyjmij placki, namaść jajkiem i włóż z powrotem do piekarnika na dziesięć minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy