ciasto bez rodzynek i drożdży
skład / składniki
16
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Więc ubij jajka,
Krok 3:
Następnie włóż do nich mleko skondensowane (nie gotowane), dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 5:
Dodaj imbir. Zagnieść ciasto
Krok 6:
I włóż do natłuszczonych foremek, wypełniając do połowy, ponieważ ciasto wzrośnie o około połowę. Pieczemy w 200 stopniach przez 30-40 minut.
Krok 7:
Udekoruj lukrem. Aby to zrobić, ubij zimne białka z małą prędkością, a następnie z dużą prędkością.
Krok 8:
Kiedy proteiny wspinają się na szczyty,
Krok 9:
Stopniowo wprowadzaj proszek i sok z cytryny.
Krok 10:
Udekoruj ciasta wielkanocne.
Krok 11:
Ciasta są gotowe. Pozostaw na noc, aby glazura zamarzła.
Krok 12:
Wesołych Świąt! Wesołej Wielkanocy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g