ciasto wielkanocne bez rodzynek i drożdży

proste rozwiązanie na specjalną okazję! Nie zastanawiaj się - po prostu gotuj! Myślę, że mój przepis zadowoli wszystkich miłośników oszczędzania czasu. Jako młoda mama zbieram teraz szybkie i łatwe przepisy. Cóż, możesz nie tylko rozpieszczać krewnych pysznością, ale także nie zawracać sobie głowy i nie spędzać dużo czasu na gotowaniu. Myślę, że mój przepis na lekkie ciasto zadowoli wszystkich miłośników oszczędzania czasu.
kontatyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 9 % 6 g
węglowodany 79 % 52 g
290 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc ubij jajka,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie włóż do nich mleko skondensowane (nie gotowane), dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj imbir. Zagnieść ciasto

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I włóż do natłuszczonych foremek, wypełniając do połowy, ponieważ ciasto wzrośnie o około połowę. Pieczemy w 200 stopniach przez 30-40 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Udekoruj lukrem. Aby to zrobić, ubij zimne białka z małą prędkością, a następnie z dużą prędkością.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kiedy proteiny wspinają się na szczyty,

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Stopniowo wprowadzaj proszek i sok z cytryny.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Udekoruj ciasta wielkanocne.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ciasta są gotowe. Pozostaw na noc, aby glazura zamarzła.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wesołych Świąt! Wesołej Wielkanocy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy