skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sernik twarogowy z ciasteczkami czekoladowymi Oreo? Przygotuj produkty do bazy. Do gotowania potrzebujesz około 38 sztuk podwójnych ciastek. Oddziel je wcześniej i usuń krem. Wyjmij masło z lodówki wcześniej,aby zmiękło. Wybierz olej wysokiej jakości, naturalny, zgodny z GOST.
Krok 2:
18 podwójne kawałki Oreo będą potrzebne do bazy sernika. Zmiel połówki ciastek w dowolny dogodny sposób, zrobiłem to w blenderze. Możesz je po prostu rozbić wałkiem do ciasta.
Krok 3:
Dodaj miękkie masło do pokruszonych ciasteczek. Dobrze wymieszaj produkty, aż będą gładkie.
Krok 4:
Przykryj spód formy o średnicy 24 cm papierem do pieczenia. Włóż masę z ciasteczek do formy, rozprowadź równomiernie na dnie cienką warstwą rękami. Wyjmij formę z podstawą do zamrażarki na 30 minut.
Krok 5:
Przygotuj produkty do nadzienia. Zauważ, że mój twaróg jest bardzo płynny. Pastowaty. Jeśli masz ziarnisty twaróg, lepiej przepuścić go przez maszynkę do mięsa, przetrzeć przez sito lub przebić blenderem. Zawartość tłuszczu w twarogu jest lepsza niż 9-18%. Weź ser twarogowy bez dodatków.
Krok 6:
Umyj pomarańczę sodą ciepłą wodą, a następnie zetrzyj na drobnej tarce jej skórkę-wierzchnią warstwę skórki. Nie dotykaj białej warstwy, będzie gorzka. Wymieszaj cukier, twaróg, ser twarogowy, Dodaj do nich skórkę pomarańczową. Jeśli chcesz, możesz tutaj dodać nadzienie Oreo. Ale to nie jest konieczne. Ubij jedzenie mikserem. Nie przestając ubijać, dodaj po jednym jajku, a na końcu mąkę.
Krok 7:
Wyjmij półfabrykat z podstawą z zamrażarki. Połóż całe połówki ciastek po bokach, tworząc w ten sposób boki. Zajęło mi to 16 sztuk.
Krok 8:
Wlej nadzienie do formy.
Krok 9:
Ułóż pozostałe połówki Oreo na wierzchu. Sernik piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 55 minut.
Krok 10:
Po 55 minutach ogrzewanie piekarnika wyłącz, otwórz drzwi i pozostaw sernik do ostygnięcia. Gdy sernik ostygnie, wyjmij go i wyjmij formę. Sernik wstaw do lodówki na 4 godziny lub całą noc.
Krok 11:
Gotowy sernik ostrożnie pokrój na porcje i podawaj. Smacznego!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g