Bryzol mielony

Wystarczy trochę czasu - i obfite danie na stole! Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie z przekąskami z soczystym nadzieniem, które można jeść w ten sposób lub podzielić na małe bułki. Dobrze łączy naleśnik jajeczno-mięsny, mięso, warzywa i zioła.
ottimista78Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 12 g
tłuszcze 48 % 14 g
węglowodany 10 % 3 g
189 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotujemy produkty zgodnie z listą, a następnie patrzymy na przepis, jak smażyć bryzol z mięsa mielonego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na grubej tarce. Pokrój ogórki w paski. Pomidory myjemy i kroimy w półkola średniej grubości. Moje warzywa i posiekaj nożem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Czosnek zmiażdżony nożem lub przeciśnięty przez prasę miesza się z majonezem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól mielona, pieprz, wymieszaj. Możesz użyć innych suchych przypraw, takich jak przyprawa"do mięsa & quot;. Z mięsa mielonego zwijamy 4 równoważne kulki (na 4 bryzole).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posyp deskę do krojenia mąką, rozwałkuj kulkę mielonego mięsa wałkiem do cienkiego ciasta, aby pasowała do patelni. Aby zapobiec przywieraniu mięsa do wałka do ciasta, przykryj je folią spożywczą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na niezbyt głębokim talerzu ubij 2 jajka widelcem. Przenieś ciasto na talerz z jajkami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Usuwamy paczkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podgrzej olej roślinny na patelni, przenieś ciasto z jajkiem na patelnię.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smażyć na złoty kolor na średnim ogniu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Odwróć bryzol na drugą stronę i doprowadź do gotowości mięsa mielonego na umiarkowanym ogniu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Odwróć gotowy Brizol na płaski talerz z jajkiem w dół. Smażyć pozostałe 3 w ten sam sposób. W sumie są cztery rzeczy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posmaruj ciasto majonezem i połóż na nim ogórki, zioła i pomidory.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posyp serem. Nadzienie i ser powinny wystarczyć na cztery bryzole, aby wszystkie składniki można było wcześniej podzielić na 4 równe części. Rozpoczynamy pozostałe trzy puste miejsca.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Każdą tortillę zwijamy rolką. Nasze danie jest gotowe! Pyszne w każdej formie-na ciepło i na zimno.

budżetowy ekspresowy przepis na dni powszednie i święta. Podczas serwowania bryzoli można dodatkowo ozdobić świeżymi ziołami kopru lub pietruszki lub położyć na poduszce z liści sałaty, aby wyglądała naprawdę elegancko i uroczyście. To danie można przygotować na śniadanie, lunch i kolację. Często z okazji pikniku zabieram ze sobą bryzole na łono natury. Taka przekąska jest zawsze przydatna, ponieważ na świeżym powietrzu chcesz zjeść smaczną i satysfakcjonującą przekąskę. W takich przypadkach przygotowuję je z wyprzedzeniem, a potem rano po prostu wkładam je do tac i zabieram ze sobą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy