skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotujemy produkty zgodnie z listą, a następnie patrzymy na przepis, jak smażyć bryzol z mięsa mielonego.
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce. Pokrój ogórki w paski. Pomidory myjemy i kroimy w półkola średniej grubości. Moje warzywa i posiekaj nożem.
Krok 3:
Czosnek zmiażdżony nożem lub przeciśnięty przez prasę miesza się z majonezem.
Krok 4:
Sól mielona, pieprz, wymieszaj. Możesz użyć innych suchych przypraw, takich jak przyprawa"do mięsa & quot;. Z mięsa mielonego zwijamy 4 równoważne kulki (na 4 bryzole).
Krok 5:
Posyp deskę do krojenia mąką, rozwałkuj kulkę mielonego mięsa wałkiem do cienkiego ciasta, aby pasowała do patelni. Aby zapobiec przywieraniu mięsa do wałka do ciasta, przykryj je folią spożywczą.
Krok 6:
Na niezbyt głębokim talerzu ubij 2 jajka widelcem. Przenieś ciasto na talerz z jajkami.
Krok 7:
Usuwamy paczkę.
Krok 8:
Podgrzej olej roślinny na patelni, przenieś ciasto z jajkiem na patelnię.
Krok 9:
Smażyć na złoty kolor na średnim ogniu.
Krok 10:
Odwróć bryzol na drugą stronę i doprowadź do gotowości mięsa mielonego na umiarkowanym ogniu.
Krok 11:
Odwróć gotowy Brizol na płaski talerz z jajkiem w dół. Smażyć pozostałe 3 w ten sam sposób. W sumie są cztery rzeczy.
Krok 12:
Posmaruj ciasto majonezem i połóż na nim ogórki, zioła i pomidory.
Krok 13:
Posyp serem. Nadzienie i ser powinny wystarczyć na cztery bryzole, aby wszystkie składniki można było wcześniej podzielić na 4 równe części. Rozpoczynamy pozostałe trzy puste miejsca.
Krok 14:
Każdą tortillę zwijamy rolką. Nasze danie jest gotowe! Pyszne w każdej formie-na ciepło i na zimno.
budżetowy ekspresowy przepis na dni powszednie i święta. Podczas serwowania bryzoli można dodatkowo ozdobić świeżymi ziołami kopru lub pietruszki lub położyć na poduszce z liści sałaty, aby wyglądała naprawdę elegancko i uroczyście. To danie można przygotować na śniadanie, lunch i kolację. Często z okazji pikniku zabieram ze sobą bryzole na łono natury. Taka przekąska jest zawsze przydatna, ponieważ na świeżym powietrzu chcesz zjeść smaczną i satysfakcjonującą przekąskę. W takich przypadkach przygotowuję je z wyprzedzeniem, a potem rano po prostu wkładam je do tac i zabieram ze sobą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g