zabawna mini pizza dla dzieci

rozkoszuj się swoimi małymi wybrednymi zabawnymi pizzami z kagańcami! Dzisiaj chcę podzielić się pomysłem zaprojektowania mini pizzy dla naszych ulubionych dzieci, którą można przygotować z niedrogich produktów! Przygotuj takie mini pizze, a problem karmienia dzieci na dziś zostanie rozwiązany!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 6 g
tłuszcze 21 % 7 g
węglowodany 62 % 21 g
168 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do pizzy możesz wziąć gotowe ciasto, ale zrobiłam je w wypiekaczu do chleba. Nie sprawia mi to trudu i bardzo to doceniam, ponieważ mam troje małych dzieci! Produkty ładujemy w następującej kolejności

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drożdże, mąka

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cukier, sól, olej roślinny, mleko i 50 ml wody

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włącz program & quot; wyrabianie ciasta & quot;. Po 2-3 minutach otwórz pokrywkę i dodaj 150 ml.wrzącej wody. Okazuje się, że ciasto parzone jest bardzo giętkie w pracy i miękkie przez kilka dni

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Załaduj produkty w kolejności określonej w modelu Maszyny do chleba. Mamy taką Kolobok

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podczas gotowania ciasta pokrój potrawy i przygotuj sos. Nie miałem czasu, aby to zrobić, więc zdjęcie pokazuje gotowe ciasto. Ugotuj kurczaka z wyprzedzeniem i posiekaj w blenderze

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przygotuj sos: włóż cebulę i czosnek do rozgrzanego oleju, podsmaż trochę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj sok pomidorowy i dodaj ciepło. Po 10 minutach dodaj koncentrat pomidorowy i poczekaj, aż płyn wyparuje

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przecieramy w blenderze lub przez sito. Sos jest gotowy! Dodaj do tego zioła prowansalskie podczas gotowania i przygotuj włoski sos marinara! Nie dodałam dzisiaj, ponieważ moje dzieci ich nie lubią

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Z ciasta robimy takie twarze-podstawy pizzy. Ciasto zajęło połowę tak wielu produktów, a z drugiej połowy robimy pizzę dla dorosłych.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posmaruj powstałym sosem

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp gotowanym mięsem z kurczaka, a następnie serem i odstaw na chwilę. Następnie pieczemy piekarnik rozgrzany do 180 stopni przez 30 minut. Skoncentruj się na swoim piekarniku

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Podczas pieczenia pizzy kroimy produkty. Mam trochę więcej w opisie produktów do nadzienia - pisałem z marginesem, aby móc wybrać odpowiednie piękne kawałki, a pozostałe produkty przydadzą się do pizzy dla dorosłych. Prosiaczek z kiełbasy zrobiłam za pomocą kieliszka i tuby

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Nasze pizze są gotowe. Teraz pozostaje je pięknie ozdobić.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Udekoruj. Teraz możesz zadzwonić do dzieci, chętnie Ci pomogą na tym etapie!

moje dzieci bardzo lubiły takie pizze. Spróbuj gotować i Ty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy