Kubit ciasto z kurczakiem

bogate soczyste ciasto z kurczakiem, ziemniakami i cebulą. Kubite — Kobete, kubete) to ciasto francuskie z nadzieniem mięsnym. Słowo "Kob ITE" - w tłumaczeniu z języka tureckiego oznacza"dużo mięsa". Przeważnie takie ciasto jest przygotowywane z jagnięciny, ale proponuję przygotować ciasto mniej czasochłonne - z gotowego ciasta francuskiego z kurczakiem. Ciasto jest bardzo obfite, z eleganckim nadzieniem i chrupiącą skórką ciasta. Idealny na rodzinny obiad / lunch lub na świąteczny stół.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 36 % 13 g
węglowodany 42 % 15 g
213 kcal
IG: 40 / 60 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne składniki: - ciasto francuskie przaśne - mam opakowanie z dwóch warstw-wyjąć do rozmrożenia; - ziemniaki-średnie 6 ziemniaków; - cebula-3 średnie cebule; - filety z piersi; - masło;

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i pokrój ziemniaki w cienkie pierścienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Filety z piersi opłucz i pokrój na małe talerze, ale nie za małe. Złożyć do miski i wymieszać z solą i pieprzem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nasmaruj formę, w której będziesz gotować. Wybrałem ceramiczny Kwadratowy kształt 20x20 z wysokimi bokami (5 cm). Będzie dużo nadzienia, więc wybierz duży niski kształt lub mały, ale wysoki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj jedną warstwę ciasta francuskiego zgodnie z rozmiarem formy, mając kilka centymetrów na brzeg. Umieść pierwszą warstwę ciasta w formie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na cieście w jednej warstwie ułóż część posiekanej cebuli.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na cebulę ułożyć pokrojone ziemniaki, sól i pieprz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dalej jest warstwa cebuli, warstwa ziemniaków, ponownie pamiętaj o soli i pieprzu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnym krokiem jest ponowne ułożenie pozostałej cebuli, pokrojonego fileta z piersi kurczaka.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż równomiernie masło na piersi. Dzięki olejowi mięso będzie soczyste i aromatyczne.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Weź drugą warstwę ciasta i przykryj nią ciasto, ściśnij krawędzie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Lekko ubij jajko i równomiernie posmaruj ciasto pędzlem do gotowania.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Użyj widelca, aby nakłuć cały obszar ciasta, aby uwolnić parę. Umieść kostkę w rozgrzanym do 180 gr. piekarnik przez 50-60 minut. Jeśli Góra się pali - przykryj ją folią.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowe ciasto podawać na ciepło lub na ciepło.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy