skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki: - ciasto francuskie przaśne - mam opakowanie z dwóch warstw-wyjąć do rozmrożenia; - ziemniaki-średnie 6 ziemniaków; - cebula-3 średnie cebule; - filety z piersi; - masło;
Krok 2:
Obierz i pokrój ziemniaki w cienkie pierścienie.
Krok 3:
Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.
Krok 4:
Filety z piersi opłucz i pokrój na małe talerze, ale nie za małe. Złożyć do miski i wymieszać z solą i pieprzem.
Krok 5:
Nasmaruj formę, w której będziesz gotować. Wybrałem ceramiczny Kwadratowy kształt 20x20 z wysokimi bokami (5 cm). Będzie dużo nadzienia, więc wybierz duży niski kształt lub mały, ale wysoki.
Krok 6:
Rozwałkuj jedną warstwę ciasta francuskiego zgodnie z rozmiarem formy, mając kilka centymetrów na brzeg. Umieść pierwszą warstwę ciasta w formie.
Krok 7:
Na cieście w jednej warstwie ułóż część posiekanej cebuli.
Krok 8:
Na cebulę ułożyć pokrojone ziemniaki, sól i pieprz.
Krok 9:
Dalej jest warstwa cebuli, warstwa ziemniaków, ponownie pamiętaj o soli i pieprzu.
Krok 10:
Następnym krokiem jest ponowne ułożenie pozostałej cebuli, pokrojonego fileta z piersi kurczaka.
Krok 11:
Rozłóż równomiernie masło na piersi. Dzięki olejowi mięso będzie soczyste i aromatyczne.
Krok 12:
Weź drugą warstwę ciasta i przykryj nią ciasto, ściśnij krawędzie.
Krok 13:
Lekko ubij jajko i równomiernie posmaruj ciasto pędzlem do gotowania.
Krok 14:
Użyj widelca, aby nakłuć cały obszar ciasta, aby uwolnić parę. Umieść kostkę w rozgrzanym do 180 gr. piekarnik przez 50-60 minut. Jeśli Góra się pali - przykryj ją folią.
Krok 15:
Gotowe ciasto podawać na ciepło lub na ciepło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g