Sernik z twarogiem z wypiekami

z aromatem wanilii i kremowym smakiem-nie można się oprzeć! Nie znam ani jednej osoby, która nie lubiłaby sernika. Istnieje wiele jego odmian, ale lubię klasyczny sernik z twarogiem z wypiekami. Domowej roboty, z miłością-smakuje o wiele lepiej niż w kawiarni czy cukierni.
Anna SlawinaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 23-29 marca

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 41 % 23 g
węglowodany 48 % 27 g
401 kcal
IG: 15 / 52 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zmiel ciasteczka na okruchy (użyłem domowych ciasteczek, według mnie jest bardziej naturalny i smaczniejszy, jeśli nie ma domowego, weź swoje ulubione kruche ciastko) , rozpuść masło w kuchence mikrofalowej, ostudź do temperatury pokojowej. W razie potrzeby możesz zastąpić trzecią część ciasteczek mielonymi orzechami włoskimi lub migdałami, wstępnie je usmażyć, dzięki czemu będą pachnące i smaczniejsze.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj stopione masło do ciasteczek, wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dno i boki dzielonej formy (moja średnica wynosi 20 cm) nasmaruj masłem, spód Zastrzel pergaminem, ubij mieszankę ciastek i masła wzdłuż dna i boków o grubości 7-8 mm.włóż do zamrażarki na 20 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wszystkie składniki na masę serową należy wcześniej wyjąć z lodówki, powinny mieć temperaturę pokojową. Do twarogu dodaj cukier puder, wymieszaj szpatułką, aby rozpuścić proszek i uzyskać jednolitą gładką masę, używam proszku, ponieważ rozpuszcza się szybciej niż cukier.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Stopniowo dodawaj śmietanę, jajka, wanilię, sok z cytryny i skrobię. Wymieszaj szpatułką, nie ubijając dużo masy-jeśli mieszanina jest przesycona pęcherzykami powietrza, sernik może puchnąć i pękać podczas pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej mieszaninę do formy. Przekręć go kilka razy, aby usunąć nadmiar powietrza i wyrównać powierzchnię sernika.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, tryb ogrzewania-góra / dół bez konwekcji.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść blachę do pieczenia wypełnioną wodą na niższym poziomie. Piec przez 30 minut w 180 stopniach, następnie obniżyć do 150 i piec przez kolejne 30 minut, następnie wyłączyć piekarnik, pozostawić sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiami na godzinę. Następnie wyjmij z piekarnika i pozwól mu całkowicie ostygnąć, a następnie zawiń górną część formy folią spożywczą i wstaw do lodówki na noc. Przed podaniem przesuń nóż wzdłuż ścian formy, Usuń pergamin i umieść sernik na talerzu. Udekoruj według uznania.

chcę zauważyć, że wszystkie manipulacje sernikiem na każdym etapie muszą być wykonywane bardzo ostrożnie, ma bardzo delikatną strukturę. Chciałbym również wyjaśnić-Lubię sernik z bokami, jeśli chcesz gotować bez-musisz użyć 150 g ciastek i 50 g masła. Przygotowanie sernika wcale nie jest trudne, wystarczy ekspozycja i czas, a także dokładne wykonanie wszystkich kroków z przepisu. Wynik jest tego wart - smak jest niesamowity!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy