skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki.
Krok 2:
Drożdże ugniatamy solą i cukrem.
Krok 3:
Następnie wlej ciepłe mleko i dodaj zmiękczone masło. Mieszać.
Krok 4:
Następnie zaczynamy dodawać mąkę. Nie wysypuj wszystkich 4 filiżanek naraz. Być może potrzebujesz 3,5. Za każdym razem robię to inaczej. Spójrz na konsystencję ciasta. Powinien być miękki, ale nie przyklejać się do dłoni.
Krok 5:
Więc zagniataj ciasto. Nie ugniataj przez długi czas. Włóż gotowe ciasto do lodówki na około 1-1,5 godziny. W tym czasie wzrośnie.
Krok 6:
Zajmijmy się przygotowaniem ryby. Odetnij głowę, ogon, płetwy, usuń wnętrze. Pokrój na kawałki o szerokości 2-3 cm. Możesz posypać rybę przyprawą. Pozostaw na 1-1, 5 godziny.
Krok 7:
Po wyrośnięciu ciasta podzieliłem je na 10 części. Z każdego kawałka ugniatamy takie ciasta rękami.
Krok 8:
Smarujemy 5 z nich olejem roślinnym i rozprowadzamy 2 kawałki ryby. Wskazane jest, aby olej nie dostał się na krawędzie, w przeciwnym razie ciasto nie będzie się dobrze ściskać.
Krok 9:
Przykryj drugą tortillą od góry i ściśnij krawędzie.
Krok 10:
Dostałem pięć takich półfabrykatów. Piec w piekarniku przez 35 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 11:
Po wyjęciu ciast z piekarnika posmaruj je masłem i przykryj ręcznikiem. W ten sposób Góra stanie się bardziej miękka. Po 15 minutach możesz podać do stołu. Przecinamy nożem na styku dwóch połówek. Otwieramy je i cieszymy się pyszną pachnącą rybą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże drożdże - 109 kcal/100g