ryba w cieście drożdżowym

niesamowicie smaczne i satysfakcjonujące. Ciekawe podawanie ryb. Takie danie można przygotować na obiad lub podać na świątecznym stole. Pyszne ryby i delikatna bułka nie pozostawi obojętnym tych, którzy lubią pyszne jedzenie. Koniecznie spróbuj.
SwietłankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 35 % 18 g
węglowodany 41 % 21 g
289 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drożdże ugniatamy solą i cukrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie wlej ciepłe mleko i dodaj zmiękczone masło. Mieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie zaczynamy dodawać mąkę. Nie wysypuj wszystkich 4 filiżanek naraz. Być może potrzebujesz 3,5. Za każdym razem robię to inaczej. Spójrz na konsystencję ciasta. Powinien być miękki, ale nie przyklejać się do dłoni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Więc zagniataj ciasto. Nie ugniataj przez długi czas. Włóż gotowe ciasto do lodówki na około 1-1,5 godziny. W tym czasie wzrośnie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zajmijmy się przygotowaniem ryby. Odetnij głowę, ogon, płetwy, usuń wnętrze. Pokrój na kawałki o szerokości 2-3 cm. Możesz posypać rybę przyprawą. Pozostaw na 1-1, 5 godziny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po wyrośnięciu ciasta podzieliłem je na 10 części. Z każdego kawałka ugniatamy takie ciasta rękami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smarujemy 5 z nich olejem roślinnym i rozprowadzamy 2 kawałki ryby. Wskazane jest, aby olej nie dostał się na krawędzie, w przeciwnym razie ciasto nie będzie się dobrze ściskać.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj drugą tortillą od góry i ściśnij krawędzie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dostałem pięć takich półfabrykatów. Piec w piekarniku przez 35 minut w temperaturze 220 stopni.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po wyjęciu ciast z piekarnika posmaruj je masłem i przykryj ręcznikiem. W ten sposób Góra stanie się bardziej miękka. Po 15 minutach możesz podać do stołu. Przecinamy nożem na styku dwóch połówek. Otwieramy je i cieszymy się pyszną pachnącą rybą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże drożdże - 109   kcal/100g

Podobne przepisy