skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotujmy więc takie produkty. Ananasy w puszkach. Sok solny. Ciasto francuskie bez drożdży.
Krok 2:
Ananasy zdecydowanie musimy zmoczyć sok . Wziąłem do tego papierowe serwetki. Rozłóż nasze anansy i nałóż więcej serwetki na wierzch.
Krok 3:
Rozwiń ciasto i pokrój na 10 cienkich części warstwy powdol. Jeśli twoje ciasto jest grube, musisz je lekko rozwałkować. Lepiej, gdy jest cienki. I wykonujemy paski o szerokości około 1,5 - 2 cm.
Krok 4:
Teraz musimy owinąć ananasa paskiem ciasta. Nawlecz pasek na środek i ostrożnie nawiń go na pierścień. Możesz ciasno nawijać lub zostawić miejsce. Więc będzie pięknie.
Krok 5:
Oto, co mam.
Krok 6:
Rozłóż na arkuszu i posmaruj ubitym jajkiem. Rozgrzej piekarnik z wyprzedzeniem do 200 stopni. Wkładamy nasze pierścienie do piekarnika na 30 minut.
Krok 7:
Gotowe wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem. Możesz ozdobić środek wiśnią. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g