skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Jeśli jesteś gotowy, aby przygotować ciasto drożdżowe specjalnie na bagietkę, przygotuj składniki ciasta. Ciasto na bagietkę przygotujemy w szybki sposób, więc okaże się znacznie szybsze niż zwykłe ciasto drożdżowe. W szklance ciepłej wody (podgrzewamy wodę w kuchence mikrofalowej dosłownie przez kilka sekund, powinna być ciepła, nie gorąca) rozpuszczamy cukier, dodajemy suche drożdże i dodajemy łyżkę mąki, ponownie mieszamy.
Krok 2:
Umieść pojemnik w ciepłym miejscu na 15 minut. W międzyczasie przygotuj mąkę, przesiej ją. Wbij jajko kurze do dużej miski, dodaj sól i lekko ubij widelcem, aby jajko się rozdzieliło, sól się rozpuściła.
Krok 3:
Dodaj olej roślinny.
Krok 4:
Wlej ciasto. Mieszać. I zaczynamy dodawać mąkę. Mąka może zająć trochę więcej lub mniej, w zależności od jakości i gęstości mąki. Ciasto ugniatamy najpierw łyżką w misce, następnie układamy na desce posypanej mąką i zagniatamy ciasto.
Krok 5:
Powinien być ciasny i elastyczny. Rozciągnij folię spożywczą na misce. Umieść w ciepłym miejscu na 40 minut.
Krok 6:
Ciasto drożdżowe jest gotowe. tworzymy z niego grubą kiełbasę, kroimy ją na identyczne kawałki, z których tworzymy puste miejsca naszych bagietek.
Krok 7:
Kładziemy je na wysmarowanej tłuszczem formie i umieszczamy na 15 minut w ciepłym miejscu na rasę.
Krok 8:
Opcjonalnie możesz zrobić kruszonkę do posypania bagietek. Zmiel łyżkę mąki z 20 g masła na okruchy. Posyp bagietki kruszonką i włóż je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Krok 9:
W międzyczasie możesz zrobić nadzienie. Pokrój szynkę w plasterki.
Krok 10:
Bierzemy dowolny twardy ser do smaku i dostępności. Ser kroimy również cienkimi talerzami, w razie potrzeby można go zetrzeć, ale istota się z tego nie zmieni, ser stopi się w bagietce w ten sam sposób.
Krok 11:
Wyjmij rumiane z chrupiącą skórką bagietki. Pozwól im trochę ostygnąć, pokrój je wzdłuż.
Krok 12:
Połóż kawałki szynki Na spodzie bagietki, na wierzchu ser i zioła według uznania. Zamykamy pokrywkę na górze i ponownie wysyłamy do piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjmij gotowe bagietki z szynką i serem. Pozwól im trochę ostygnąć i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g