skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić brownie, włóż masło do małej chochli i podpal. Rozpuść masło i dodaj do niego czekoladę, połamaną na kawałki.
Krok 2:
W gorącym maśle czekolada stopi się. Wymieszaj całą masę, aby czekolada całkowicie się stopiła i zmieszała z masłem w jednolitą konsystencję. Następnie odstaw masę do ostygnięcia.
Krok 3:
W osobnej misce połącz jajka z cukrem i trochę je ubij.
Krok 4:
Następnie dodaj mąkę z sodą do jajek. Wymieszaj trzepaczką.
Krok 5:
Dodaj czekoladę do mieszanki mąki. Mieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto czekoladowe.
Krok 6:
Przykryj naczynie do pieczenia (18-20 cm) papierem do ciasta i wlej do niego powstałe ciasto. Wygładź go szpatułką.
Krok 7:
Połóż jagody wiśni na wszystkich powierzchniach ciasta. Używam zamrożonego. Włóż brownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 do 45 minut.
Krok 8:
Schłodzić gotowe brownie w formie. Nie bój się, że blat pęknie. Tak powinno być. Jeśli pokroisz go natychmiast po upieczeniu, na gorąco, może zacząć się rozprzestrzeniać.
Krok 9:
Schłodzone brownie pokrój na kawałki i poczęstuj się. Jeśli brownie jest odpowiednio ugotowane, jego środek będzie wilgotny. Trochę nie mogłem znieść i zacząłem kroić go jeszcze ciepłym... bardzo smaczny zapach z niego pochodzi. Miłego picia herbaty!
taka pyszna czekoladowa uczta świetnie sprawdzi się przy filiżance herbaty lub kawy. Możesz go uzupełnić gałką lodów.
dość prosty w przygotowaniu, wywołuje wiele emocji smakowych u tych, którzy go próbują. Jego bogaty czekoladowy smak nie może pomóc, ale zachwyci miłośników czekolady.
Brownie wyróżnia się wilgotnym rdzeniem biszkoptu. Co więcej, jeśli prześwietlisz go w piekarniku, otrzymasz po prostu biszkopt czekoladowy.
aby uzyskać bogaty czekoladowy smak, polecam gotowanie brownie na gorzkiej czekoladzie. Nie oszczędzaj na jego jakości. W końcu ostateczny smak potrawy zależy od smaku samej czekolady.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g