bułeczki z serem budyniowym

Niesamowite bułeczki o jasnym, serowym smaku idealnie komponują się z winem! Uważa się, że takie bułki budyniowe są podawane we Francji podczas degustacji wina. Nazywają się Gougers. Ser dla nich najlepiej nadaje się do odmian Gruyere lub Conte, o wyraźnym smaku. Naprawdę bardzo dobrze komponują się z winem! Z kawą i herbatą również doskonale eksterminują z prędkością dźwięku, Czytaj-chrupnięcie! :))) Moja rodzina jest nimi zachwycona! Można je zaoferować gościom jako przekąskę. Te bułeczki budyniowe są przewiewne, delikatne i mają przyjemny serowy aromat. Są dobre, jeszcze ciepłe i już schłodzone są bardzo smaczne. Spróbuj sam i wyciągnij wnioski!
mama słodyczeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 7 g
tłuszcze 34 % 12 g
węglowodany 46 % 16 g
190 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do przygotowania przepisu. Mąkę należy przesiać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej wodę do naczyń o grubych ściankach: lepiej na patelni ze stali nierdzewnej lub w kotle. Tam też kroimy masło na kawałki, solimy i podgrzewamy na średnim ogniu, aż masło się rozpuści i mieszanina zacznie wrzeć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W tym momencie wlej całą mąkę na patelnię. Szybko, dokładnie wymieszaj i wyłącz. Przepis (który znalazłem w Internecie) mówi, aby gotować mieszaninę, aż zgęstnieje na małym ogniu. U mnie ta mieszanina natychmiast zgęstniała. Pozostaw do ostygnięcia do ciepłego stanu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W międzyczasie posiekaj warzywa, trzy twarde sery na tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodawaj jajka do ciasta pojedynczo, po każdym dokładnie mieszając. Najpierw ciasto jest pobierane na kawałki, a następnie, po dokładnym wymieszaniu, staje się jednorodne.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wmieszaj ser i zioła do ciasta. Jeszcze raz dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Łyżką stołową zanurzoną w wodzie (wziąłem łyżeczkę, więc bułeczki okazały się małe) oddzielamy kawałki ciasta wielkości dużej moreli.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż grudki ciasta na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia w pewnej odległości od siebie, ponieważ bułki będą rosły 1,5-2 razy podczas pieczenia. Nasmaruj papier cienką warstwą oleju roślinnego. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.. pieczemy ok. 30 min. na rumiany, jasnozłoty kolor. Nie otwieraj piekarnika przez 20-25 minut, w przeciwnym razie ciasto parzone nie będzie przewiewne, nie wzrośnie!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Bułki powinny przyjść i wyschnąć. Jeśli opadną, zwiększ nieco ogień i przytrzymaj go ponownie. Jeśli zachowują swój kształt i stają się apetyczne - są gotowe – Ostrożnie usuń bułki budyniowe na półmisku, pozwól im lekko ostygnąć. Smacznego! Takie bułeczki można zabrać w podróż, na piknik, do pracy, do szkoły...

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Tak wyglądają bułeczki w przekroju.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal / 100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g

Podobne przepisy