świąteczna pizza z piklami, kiełbasą i kiełbasą

Pizza stała się ulubionym przysmakiem wielu osób-aromatyczna i sycąca! Taka pizza nie wstydzi się podawać na świątecznym stole. I urzeka tym, że jest zrobiona z jadalnych boków, których wielu z nas czasami nie chce skończyć-z taką pizzą nie będzie takich problemów!
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 8 g
tłuszcze 22 % 10 g
węglowodany 60 % 27 g
234 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jeśli nadal nie wiesz, jak upiec pizzę, tym bardziej świąteczną, ten przepis jest właśnie dla ciebie! Najpierw przygotuj ciasto drożdżowe. Ubij jajka z cukrem i solą, wlej ciepłą wodę (35-40 stopni), wymieszaj. Przesiej mąkę, wlej do niej suche drożdże. Drożdże należy wymieszać z mąką, aby nie dotykały płynu. Zagniatamy ciasto, będzie lepkie. Wlej olej roślinny i ugniataj. Ciasto stanie się mniej lepkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Z ciasta tworzymy kulkę, przykrywamy ją serwetką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę, aby wyrosła. Ta ilość ciasta wystarczy na pełne trzy pizze. Cienko rozwałkuj ciasto o średnicy 2 cm większej niż forma do pizzy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój kiełbaski wzdłuż na 2 części.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż kiełbaski na krawędziach, jak pokazano na zdjęciu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na środek pizzy nakładamy majonez i keczup.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Równomiernie rozprowadź sos na cieście za pomocą silikonowej szczotki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie rozłóż starty ser. Wybieramy ser dobrej jakości i dużej zawartości tłuszczu, aby po stopieniu rozciągał się apetycznie - to jest chip każdej pizzy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ciasto zwisające z formy kroimy w paski i nakładamy je na kiełbaski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie rozłóż drobno posiekaną kiełbasę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na kiełbasę kładziemy posiekane ogórki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Teraz układamy grzyby i pomidory - należy je najpierw umyć i pokroić: grzyby na plasterki, a pomidory na plasterki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na wierzchu całego nadzienia ponownie znajduje się warstwa sera. Boki smarujemy ubitym jajkiem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Następnie wysyłamy pizzę do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 220-250 stopni przez 12-15 minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotową pizzę wyjmujemy z piekarnika, kroimy na porcje i podajemy na gorąco - w ten sposób smakuje lepiej. Smacznego!

Pizza ma miękką podstawę i soczyste nadzienie. Możesz również posypać go suchymi przyprawami. Zwykle używam przypraw "do pizzy" lub kombinacji bazylii i oregano. Możesz pić pizzę z Coca-Colą, herbatą lub dowolnym innym napojem według własnych upodobań, często jest również pijany piwem, jeśli chodzi o wakacje lub po prostu przyjazne spotkania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal / 100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski "ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal / 100g

Podobne przepisy