kiełbaski w cieście z gotowego ciasta w piekarniku

pyszne, proste i szybkie - na piknik lub szybką przekąskę. Kiełbaski w cieście z gotowego ciasta, pieczone w piekarniku zawsze pomogą! Są obfite, łuszczące się, miękkie. Możesz dodatkowo polać kiełbaski keczupem, a następnie smakują jak hot dogi. Gotuj z przyjemnością!
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 46 % 23 g
węglowodany 36 % 18 g
319 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kiełbaski w cieście z gotowego ciasta francuskiego w piekarniku? Weź dwie warstwy z opakowania ciasta francuskiego (zwykle są cztery w paczce, Ukryj pozostałe dwie z powrotem w zamrażarce). Poczekamy, aż trochę się rozmrożą. Gotuj kiełbaski do połowy ugotowane-wystarczy 2 minuty. Pozwól im ostygnąć i wyschnąć-możesz dodatkowo osuszyć je ręcznikiem papierowym. Możesz wcześniej nie gotować kiełbasek, ale bardziej mi się podoba.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie przecinamy jedną warstwę na pół. Bierzemy jedną część i lekko rozwałkowujemy ją wałkiem do prostokąta-mąka nie będzie potrzebna, ponieważ ciasto nie jest lepkie i nie przyklei się ani do stołu, ani do wałka do ciasta, chyba że bardzo go rozmrozisz. Długość prostokąta powinna być tego samego rozmiaru co kiełbasa. Wykonujemy pięć małych poziomych cięć z jednej strony (Jak Na zdjęciu), kładziemy kiełbasę na środku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zamknij kiełbasę solidną krawędzią, a następnie szczelinową krawędzią. Robimy to z całym ciastem i wszystkimi kiełbaskami. W sumie otrzymasz cztery puste miejsca.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż kawałek pergaminu na blasze do pieczenia lub naczyniu do pieczenia, posmaruj go masłem i połóż na nim puste miejsca. Możesz piec bez pergaminu. Mój kształt jest mały, zmieściły się tylko dwie kiełbaski, więc upiekłam w dwóch seriach. Nasmaruj same puste miejsca ubitym jajkiem. Możesz użyć tylko żółtka, wtedy skórka okaże się ciemniejsza.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 25-30 minut. Czas pieczenia różni się w zależności od piekarnika, więc nie przegap momentu, w którym kiełbaski się upieczą. W tym czasie ciasto wyrośnie i zrumieni się. Cięcia będą wyglądać bardzo pięknie. Wyjmujemy gotowe kiełbaski w cieście z piekarnika i podajemy do herbaty lub kawy - to zależy od Ciebie!

kiełbaski w cieście francuskim to pyszna przekąska z minimum składników.

można je łatwo przygotować na piknik lub wykorzystać jako przekąskę w pracy lub szkole. Są wygodne do zabrania ze sobą i wygodne do jedzenia.

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

weź pod uwagę, że każdy ma inny piekarnik. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w ten katalog .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy