skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc zaczynamy! Przygotujemy, zważymy produkty na babeczki.
Krok 2:
Wymieszaj czekoladę, masło, masło. Włóż do kuchenki mikrofalowej na kilka sekund. Robimy to 3 razy, aż nasza czekolada się rozpuści. Wszystko mieszamy i odkładamy na bok.
Krok 3:
Ubij jajka i żółtko z cukrem.
Krok 4:
Dodaj teraz schłodzoną mieszankę czekolady i masła.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie suche składniki . I dodajmy do naszej masy.
Krok 6:
Teraz dodaj połowę śmietany i połowę mąki. I tak dalej. Wszystko wymieszaj. Na koniec wlej wrzącą wodę.
Krok 7:
Przygotuj papierowe formy, włóż je do form. Wlej nasze ciasto na 3/4 . Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 gramów na 20 minut.
Krok 8:
Wyjmij gotowe i pozwól im całkowicie ostygnąć.
Krok 9:
Babeczki są bardzo delikatne . Musimy teraz wypełnić je nadzieniem. Możesz wziąć dowolny dżem, gotowane mleko skondensowane lub jak mój karmel.
Krok 10:
Karmel, który zrobiłem dawno temu. Jest dobrze przechowywany w zamrażarce. To karmel z żelatyną, nie tylko karmel, ale solony. Więc robimy karmel. Zalej żelatynę wodą. Bierzemy rondel z grubym dnem. Nie wlewamy całego cukru. I nie włączamy silnego ognia.Gdy część cukru się rozpuści, dodaj drugą część. Cukier nie przeszkadza. Tylko możemy przechylić . W tym samym czasie kładziemy krem obok ognia. Podgrzej je prawie do wrzenia.
Krok 11:
Gdy cukier się rozpuści, nabierze lekko brązowego koloru, wlej naszą śmietanę. I wlej je na części, najpierw bardzo mało, i natychmiast dobrze wymieszaj trzepaczką. Nie można wlać całej śmietany. Uważaj, krem wzrośnie, możesz się poparzyć. Wymieszaj śmietanę i dodaj masło o temperaturze pokojowej. Wszystko dobrze wymieszaj.A teraz zdejmij z ognia, wlej do innego pojemnika i dodaj wyciśniętą żelatynę. Wszystko mieszamy. A teraz dodaj szczyptę soli.
Krok 12:
Zrób wgłębienie nożem w babeczkach. I napełniamy babeczki.
Krok 13:
Dla krem serowy wymieszaj zimną śmietanę, zimny ser twarogowy i proszek. Wszystko dobrze ubijamy.
Krok 14:
Bierzemy torbę do gotowania i taką dyszę. Napełniamy kremem i dekorujemy nasze babeczki. Wszystko, włóż do lodówki do ostygnięcia. I możesz się poczęstować.
Krok 15:
Bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g