babeczki z kremem serowym

Połączenie trzech smaków. To jest boskie! Przygotuj! Mamy upał 36 stopni. Ale mimo to chcę słodyczy. I tak natknąłem się na taki ciekawy przepis. Przyciągnął mnie niezwykły skład babeczek. Tak, naprawdę to ciasto jest niezwykle smaczne. Bardzo delikatny, prawie nieważki. Nadzienie oczywiście mówi samo za siebie. Karmel! Możesz po prostu jeść bez wszystkiego! Cóż, krem serowy, uzupełnia tutaj połączenie smaków. Pomimo upału jest pyszny z kawą! Możesz również podawać z herbatą lub sokiem. Smacznego.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 30 lipca-5 sierpnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 41 % 24 g
węglowodany 51 % 30 g
367 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc zaczynamy! Przygotujemy, zważymy produkty na babeczki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj czekoladę, masło, masło. Włóż do kuchenki mikrofalowej na kilka sekund. Robimy to 3 razy, aż nasza czekolada się rozpuści. Wszystko mieszamy i odkładamy na bok.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij jajka i żółtko z cukrem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj teraz schłodzoną mieszankę czekolady i masła.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystkie suche składniki . I dodajmy do naszej masy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz dodaj połowę śmietany i połowę mąki. I tak dalej. Wszystko wymieszaj. Na koniec wlej wrzącą wodę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przygotuj papierowe formy, włóż je do form. Wlej nasze ciasto na 3/4 . Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 gramów na 20 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmij gotowe i pozwól im całkowicie ostygnąć.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Babeczki są bardzo delikatne . Musimy teraz wypełnić je nadzieniem. Możesz wziąć dowolny dżem, gotowane mleko skondensowane lub jak mój karmel.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Karmel, który zrobiłem dawno temu. Jest dobrze przechowywany w zamrażarce. To karmel z żelatyną, nie tylko karmel, ale solony. Więc robimy karmel. Zalej żelatynę wodą. Bierzemy rondel z grubym dnem. Nie wlewamy całego cukru. I nie włączamy silnego ognia.Gdy część cukru się rozpuści, dodaj drugą część. Cukier nie przeszkadza. Tylko możemy przechylić . W tym samym czasie kładziemy krem obok ognia. Podgrzej je prawie do wrzenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gdy cukier się rozpuści, nabierze lekko brązowego koloru, wlej naszą śmietanę. I wlej je na części, najpierw bardzo mało, i natychmiast dobrze wymieszaj trzepaczką. Nie można wlać całej śmietany. Uważaj, krem wzrośnie, możesz się poparzyć. Wymieszaj śmietanę i dodaj masło o temperaturze pokojowej. Wszystko dobrze wymieszaj.A teraz zdejmij z ognia, wlej do innego pojemnika i dodaj wyciśniętą żelatynę. Wszystko mieszamy. A teraz dodaj szczyptę soli.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Zrób wgłębienie nożem w babeczkach. I napełniamy babeczki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dla krem serowy wymieszaj zimną śmietanę, zimny ser twarogowy i proszek. Wszystko dobrze ubijamy.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Bierzemy torbę do gotowania i taką dyszę. Napełniamy kremem i dekorujemy nasze babeczki. Wszystko, włóż do lodówki do ostygnięcia. I możesz się poczęstować.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy