skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do pizzy na piwie potrzebujemy piwa, margaryny, mąki i soli do ciasta, a także pomidorów, pieczarek, pomidorów, papryki i twardego sera do nadzienia.
Krok 2:
Wlej mąkę i sól do miski, włóż do niej schłodzoną margarynę.
Krok 3:
Zmiel margarynę z mąką za pomocą tarki.
Krok 4:
Otrzymamy suchą mieszankę-kruszonkę margaryny i mąki, do której należy wlać schłodzone piwo.
Krok 5:
Ciasto na piwie szybko zagniatamy, aby margaryna nie miała czasu się stopić.
Krok 6:
Następnie ciasto układamy na dnie dzielonej formy lub blachy do pieczenia. Wstępnie ciasto można rozwałkować wałkiem do ciasta, jak na ciasteczkach, ale nie jest to konieczne, można je rozprowadzić rękami bezpośrednio w formie, tworząc małe boki.
Krok 7:
Następnie posmaruj warstwę ciasta pastą pomidorową.
Krok 8:
Pieczarki kroimy w talerze.
Krok 9:
Rozłóż płytki pieczarek na warstwie koncentratu pomidorowego.
Krok 10:
Następnie pokrój paprykę w pierścienie.
Krok 11:
Ułóż pierścienie słodkiej papryki na grzybach.
Krok 12:
Pokrój pomidory w cienkie plasterki.
Krok 13:
Ułóż koła pomidorów na pierścieniach pieprzu.
Krok 14:
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Krok 15:
Posyp warstwę pomidorów startym serem na wierzchu.
Krok 16:
Włóż formę do pizzy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 40 minut.
Krok 17:
Gotową pizzę na piwie ostrożnie przenosimy z formy na płaskie naczynie i podajemy na gorąco.
Krok 18:
Pokrój pizzę na porcje i ułóż na talerzach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g