skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj świeżego mintaja, ser, cebulę, olej słonecznikowy, w przepisie zastosowano lecho bez pomidorów https://1000.menu/cooking / 28400-lecho-bez-pomidorov-na-zimu-recept-s-foto można go zastąpić z braku świeżej papryki lub pomidorów. Ten dodatek nadaje rybom soczystość, aromat i dodatkowy smak.
Krok 2:
Mintaj opłucz i usuń płetwy i ogon. Pokrój na porcje. Posolić i posmarować olejem, odstawić.
Krok 3:
Nasmaruj spód formy do pieczenia olejem i ułóż pół-pierścienie cebuli.
Krok 4:
Umieść warstwę pieprzu bez nalewania. Jest gotowany w mieszance olejowo-octowej i ma dość słodko-kwaśny smak.
Krok 5:
Połóż warstwę mintaja na papryce.
Krok 6:
Posyp trochę startym serem, dodaj kolejną warstwę pieprzu.
Krok 7:
Przykryj wszystko plasterkami topliwego sera (w tym przypadku rosyjskiego).
Krok 8:
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przykrytym folią, przez około pół godziny.
mintaj z serem to bardzo popularne danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal / 100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g