mintaj z serem

pieczony z serem mintaj z dodatkiem papryki. Mintaja z serem można upiec przy użyciu różnych kombinacji dodatków warzywnych. W takim przypadku przyjmuje się słodką paprykę, wstępnie przetworzoną. Można go z powodzeniem zastąpić pomidorami lub świeżą papryką, ten dodatek nadaje mintajowi soczystość. Ponadto jasne kolory dodają nie tylko smaku, ale także apetytu. Możesz podawać mintaja z serem zarówno z dodatkiem, jak i bez. W tym przypadku pieprz pełni rolę przystawki i sosu. Okazuje się bardzo jasny i soczysty.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 14 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 4 % 1 g
139 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj świeżego mintaja, ser, cebulę, olej słonecznikowy, w przepisie zastosowano lecho bez pomidorów https://1000.menu/cooking / 28400-lecho-bez-pomidorov-na-zimu-recept-s-foto można go zastąpić z braku świeżej papryki lub pomidorów. Ten dodatek nadaje rybom soczystość, aromat i dodatkowy smak.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mintaj opłucz i usuń płetwy i ogon. Pokrój na porcje. Posolić i posmarować olejem, odstawić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasmaruj spód formy do pieczenia olejem i ułóż pół-pierścienie cebuli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść warstwę pieprzu bez nalewania. Jest gotowany w mieszance olejowo-octowej i ma dość słodko-kwaśny smak.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż warstwę mintaja na papryce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp trochę startym serem, dodaj kolejną warstwę pieprzu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przykryj wszystko plasterkami topliwego sera (w tym przypadku rosyjskiego).

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przykrytym folią, przez około pół godziny.

mintaj z serem to bardzo popularne danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal / 100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy