Indyk w doniczkach
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Pokrój ziemniaki w plastry, marchewki w kostkę.
Krok 3:
Pokrój filet z indyka na średnie kawałki.
Krok 4:
Połącz śmietanę z solą i pieprzem. Wymieszać.
Krok 5:
W misce połącz mięso, ziemniaki i marchewkę.
Krok 6:
Wlej śmietanę do mięsa z warzywami. Dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Rozłóż masę w doniczkach, ułóż na liściu laurowym i małej gałązce rozmarynu. Przykryj garnki pokrywkami i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C na 1 godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g