ciasto marchewkowe chude
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
dodaj masło z cukrem do startej marchewki i mieszaj, aż marchewki zostaną całkowicie nasączone. Pozostaw miskę marchewki na pół godziny.
nasze marchewki powinny się trochę pocić. Po zakończeniu dodaj sól, sodę i mąkę do marchwi, dokładnie mieszając zawartość miski. Zagęszczoną masę przenosimy do formy do pieczenia, smarując powierzchnię tłuszczem, aby się nie przypaliła.
pieczemy marchewki w piekarniku. Zajmuje prawie pół godziny w temperaturze 180 stopni. Nie bądź leniwy, aby od czasu do czasu sprawdzać proces pieczenia. Twoje ciasto może zająć mniej czasu, w zależności od preferowanego stopnia pieczenia.
nasze marchewki powinny się trochę pocić. Po zakończeniu dodaj sól, sodę i mąkę do marchwi, dokładnie mieszając zawartość miski. Zagęszczoną masę przenosimy do formy do pieczenia, smarując powierzchnię tłuszczem, aby się nie przypaliła.
pieczemy marchewki w piekarniku. Zajmuje prawie pół godziny w temperaturze 180 stopni. Nie bądź leniwy, aby od czasu do czasu sprawdzać proces pieczenia. Twoje ciasto może zająć mniej czasu, w zależności od preferowanego stopnia pieczenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g