ciasto marchewkowe chude

to ciasto z łatwością zastąpi banalną walentynkę. Chude ciasto marchewkowe to bardzo zdrowe i smaczne danie, podobało mi się.
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 19 % 14 g
węglowodany 74 % 54 g
358 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj olej do marchewki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z cukrem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pozostaw na 30min.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj sodę, mąkę, sól.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś do formy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pieczemy około 30 min.

  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
dodaj masło z cukrem do startej marchewki i mieszaj, aż marchewki zostaną całkowicie nasączone. Pozostaw miskę marchewki na pół godziny.

nasze marchewki powinny się trochę pocić. Po zakończeniu dodaj sól, sodę i mąkę do marchwi, dokładnie mieszając zawartość miski. Zagęszczoną masę przenosimy do formy do pieczenia, smarując powierzchnię tłuszczem, aby się nie przypaliła.

pieczemy marchewki w piekarniku. Zajmuje prawie pół godziny w temperaturze 180 stopni. Nie bądź leniwy, aby od czasu do czasu sprawdzać proces pieczenia. Twoje ciasto może zająć mniej czasu, w zależności od preferowanego stopnia pieczenia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy