skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty.
Krok 2:
Śmietanę wlej do miski i dodaj zmiękczone masło. Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 3:
Dla smaku dodaj sól i cukier, dodaj proszek do pieczenia. Wymieszaj ciasto łyżką.
Krok 4:
Najpierw przesiej mąkę, a następnie możesz wprowadzić ją małymi porcjami do masy.
Krok 5:
Zagniataj ciasto, aż utworzy gładką i miękką grudkę. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 6:
Podziel ciasto na 2 identyczne części. Każdą porcję ciasta rozwałkować wałkiem do ciasta na cienką warstwę.
Krok 7:
Użyj noża, aby zrobić 8 trójkątów.
Krok 8:
Połóż dżem na szerokiej krawędzi, mam go z ciemnych winogron. Zwiń obrabiany przedmiot w kierunku wąskiej krawędzi. Okazuje się, że bajgle są nadziewane.
Krok 9:
Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia i ułóż bułeczki.
Krok 10:
Piecz bajgle w piekarniku w temperaturze 180 stopni, około 20 minut. Łopatką wyjmij z blachy do pieczenia i ostudź na talerzu. Do stołu podawaj wypieki z gorącą kawą lub herbatą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g