bułeczki bez drożdży z powidłami

bez drożdży bajgle szybko się gotują! Okazuje się, że bułeczki są kruche i miękkie ze słodkim nadzieniem. W razie potrzeby można użyć innych rodzajów dżemu, na przykład jabłka, śliwki lub gruszki.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 33 % 22 g
węglowodany 58 % 39 g
373 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Śmietanę wlej do miski i dodaj zmiękczone masło. Mieszaj, aż będzie gładka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dla smaku dodaj sól i cukier, dodaj proszek do pieczenia. Wymieszaj ciasto łyżką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Najpierw przesiej mąkę, a następnie możesz wprowadzić ją małymi porcjami do masy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zagniataj ciasto, aż utworzy gładką i miękką grudkę. Wstaw do lodówki na 30 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podziel ciasto na 2 identyczne części. Każdą porcję ciasta rozwałkować wałkiem do ciasta na cienką warstwę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Użyj noża, aby zrobić 8 trójkątów.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż dżem na szerokiej krawędzi, mam go z ciemnych winogron. Zwiń obrabiany przedmiot w kierunku wąskiej krawędzi. Okazuje się, że bajgle są nadziewane.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia i ułóż bułeczki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piecz bajgle w piekarniku w temperaturze 180 stopni, około 20 minut. Łopatką wyjmij z blachy do pieczenia i ostudź na talerzu. Do stołu podawaj wypieki z gorącą kawą lub herbatą. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 242   kcal/100g
  • Powidło - 250   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy