tarta z tuńczyka w puszce z ciasta francuskiego z jajkiem

Proste ciasto z przekąskami z tuńczykiem w puszce. Szybki przepis na obfite ciasto z gotowego ciasta francuskiego. Wszystkie składniki zawsze mogą być wcześniej zaopatrzone w hostessę. Możesz szybko przygotować ciasto, a tym samym skrócić czas przy kuchence i nakarmić rodzinę.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 41 % 23 g
węglowodany 43 % 24 g
341 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone składniki gry. Ryż ugotować i schłodzić. Jajka ugotować i obrać. Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej. Świeże warzywa będą pasować do każdego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W głębokiej misce wymieszaj ugotowany ryż, posiekane gotowane jajka, posiekane świeże zioła (cebula, koperek, pietruszka), tuńczyka w puszce rozgniecionego widelcem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko wymieszaj, dodaj sól i pieprz do smaku. Aby nadzienie nie okazało się suche, dodaj do smaku majonez lub śmietanę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia. Rozwałkuj warstwę ciasta francuskiego nieco większą niż rozmiar formy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż równomiernie nadzienie na cieście, ponownie, aby uzyskać soczystość, dodaj masło.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Z drugiej warstwy pokrój paski i przykryj je ciastem, tworząc siatkę. Posmaruj wierzch surowym jajkiem i włóż do podgrzanego do 180 gr.piekarnik przez 25-30 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy