skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty.
Krok 2:
Rozpuść sprasowane drożdże w ciepłej wodzie.
Krok 3:
Dodaj cukier i mąkę pszenną, dobrze wymieszaj i pozostaw ciasto na 25 minut.
Krok 4:
Następnie wlej olej słonecznikowy do ciasta, wymieszaj.
Krok 5:
Ugniataj jajko, aż będzie gładkie w osobnej misce. Pozostaw połowę żółtka, aby nasmarować powierzchnię produktów.
Krok 6:
Dodaj stopione masło i cukier, dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Posyp mąkę solą, umieść łyżką.
Krok 8:
Zagnieść ciasto o gęstej konsystencji.
Krok 9:
Pozostaw ciasto w cieple na 1-1,5 godziny do wyrośnięcia.
Krok 10:
Gdy ciasto jest gotowe, możesz zrobić nadzienie. Twaróg wymieszać z cukrem i śmietaną.
Krok 11:
Zagnieść ciasto i uformować 2 kiełbaski. Pokrój każdy na 6 kawałków.
Krok 12:
Rzuć kulki z kawałków. Zanurz małą szklankę w mące i wciśnij w kulkę, aby uzyskać wgłębienie do nadzienia.
Krok 13:
Rozłóż półfabrykaty na blasze do pieczenia. Wskazane jest ułożenie na blasze do pieczenia naoliwionego papieru do pieczenia. Umieść nadzienie twarogowe na środku każdego produktu. Pozostaw w cieple na 15 minut.
Krok 14:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj shanezhki żółtkiem.
Krok 15:
Piec przez około 25 minut. Aby produkty się zrumieniły, należy je pozostawić w wyłączonym piekarniku na 5 minut.
Krok 16:
Przenieś shanezhki na talerz i podawaj z sokiem owocowym lub kawą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g