babeczki z serem i szynką

pyszne babeczki z serem i szynką. Te babeczki są bardzo łatwe do zrobienia, a składniki do ich pieczenia są zawsze w lodówce. A nadzienie z sera i szynki zawsze można zmieniać według własnego gustu-dodać inny ser, dowolną szynkę w domu.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 10 g
tłuszcze 36 % 16 g
węglowodany 41 % 18 g
257 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone składniki. Biorę kefir 3,2%, możesz zrobić na drutach dowolny, nawet lepiej, jeśli stał dłużej w lodówce. Mąka pszenna, ale można ją rozcieńczyć-zrobić mieszankę pszenicy i żyta / pełnego ziarna (w sumie 210 gramów). Suche przyprawy biorę szczyptę ziół prowansalskich, możesz wziąć przyprawy do smaku, na przykład odpowiedni jest tymianek, oregano, papryka. Ser jest twardy, możesz wziąć dowolny smak. Szynkę można również zastąpić mostkiem, kiełbasą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Szynkę i ser wyjąć z opakowania, zdjąć folie. Szynkę pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na grubej tarce. Włącz rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź głęboką miskę, rozbij do niej surowe jajko i lekko ubij widelcem lub trzepaczką, dodaj kefir, olej roślinny i mieszaj, aż składniki się połączą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W innej misce wymieszaj posiekaną szynkę, starty ser, sól, sodę, suche przyprawy. Wymieszaj masę, wlej do niej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W głębokiej misce połącz suche składniki z płynnymi i mieszaj, aż składniki się połączą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Aby upiec babeczki, możesz po prostu nasmarować foremkę do muffinek olejem roślinnym i wyłożyć łyżką masę bez sięgania krawędzi formy. Możesz również użyć papierowych kapsułek, wtedy nie musisz smarować olejem. Włóż papierowe kapsułki do foremek na babeczki, włóż do nich ciasto. Umieść formy z babeczkami w nagrzanym piekarniku na 25-35 minut. Gotowość do sprawdzenia drewnianym szpikulcem, powinna wyjść sucha ze środka babeczki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe babeczki do wyjęcia z piekarnika. Pozostaw do ostygnięcia w formie i możesz podać. Takie babeczki są dobre zarówno na gorąco, jak i na zimno. Świetnie nadają się na śniadanie, jako przekąska lub przekąska do kieliszka białego wina.

takie niesłodzone babeczki przypadną do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. I sami poradzą sobie z przygotowaniem takiego wypieku - tutaj wszystko jest jasne i proste. Takie babeczki można łatwo przygotować na śniadanie, szybko upiec dla nieoczekiwanych gości, a także podać jako przekąskę na świątecznym stole, przygotowując z wyprzedzeniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Soda oczyszczona - 0   kcal/100g

Podobne przepisy