skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotowanie ciasta zacznijmy od kremu, będzie musiało ostygnąć, tylko podczas pieczenia ciast. Olej należy wcześniej wyjąć z lodówki, należy go zmiękczyć.
Krok 2:

Ubij jajka z cukrem, aż będą puszyste, powinny stać się białe i zwiększyć objętość.
Krok 3:

Podgrzej mleko do ciepłego stanu i wlej cienkim strumieniem do masy jajecznej, stale pracując trzepaczką. Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 4:

Dodaj mąkę, wymieszaj.
Krok 5:

Wlej masę do rondla z grubym dnem i rozpal mały ogień. Gotuj, ciągle mieszając trzepaczką.
Krok 6:

Gdy masa zacznie gęstnieć i pojawią się pierwsze bąbelki, wyłącz. Powinien wyglądać jak skondensowane mleko w konsystencji.
Krok 7:

To my ugotowaliśmy bazę kremu. Powinna ostygnąć. Aby zapobiec tworzeniu się skorupy na powierzchni, należy ją przykryć folią spożywczą & quot; w kontakcie & quot;, czyli folię bezpośrednio uszczelniamy na powierzchni kremu.
Krok 8:

Zajmijmy się ciastami.
Krok 9:

Włóż jajka i cukier do rondla z grubym dnem, rozpal mały ogień.
Krok 10:

Lekko ubijając jajka trzepaczką, czekamy na rozpuszczenie kryształków cukru.
Krok 11:

Włóż masło i miód do rondla, zamieszaj, poczekaj, aż się stopią.
Krok 12:

Dodaj sodę, dobrze wymieszaj. Masa podwoi swoją objętość.
Krok 13:

Zdejmij patelnię z ognia, wlej zawartość do miski. Dodaj przesianą mąkę, ale nie wszystkie naraz, ale partiami, wyrabiając ciasto.
Krok 14:

Gdy ciasto zbierze się w jedną bryłę, wyrzuć je na stół posypany mąką.
Krok 15:

Ugniataj jeszcze trochę, a następnie uformuj kulę.
Krok 16:

Podziel ciasto na te same kulki. Ich liczba zależy od średnicy ciast, które planujesz upiec. Moje miały około 22 cm, podzieliłem je na 8 kulek.
Krok 17:

Każdą kulkę rozwałkowujemy w okrąg, aby ciasto nie pęczniało podczas pieczenia, nakłuwamy widelcem.
Krok 18:

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczę na pergaminie. Nie trzeba go niczym smarować, te ciasta się nie przyklejają. Ciasta piecze się bardzo szybko, dosłownie 4 minuty. Skup się na kolorze, powinny być złote.
Krok 19:

Gotowe ciasta są cięte w kółko, używam DNA z dzielonej formy. Nie wyrzucaj przycinania, pójdą na posypanie ciasta.
Krok 20:

W międzyczasie baza ciasta ostygła, włóż do niej masło i ubij, aż będzie gładka i gładka.
Krok 21:

Zaczynamy zbierać ciasto. Naczynia, w których zostanie podany, posmaruj odrobiną śmietany, włóż pierwsze ciasto. smarujemy go obficie kremem.
Krok 22:

Więc zbieramy ciasto do góry.
Krok 23:

Ścinki z ciast są mielone, zrobiłem to w blenderze, możesz chodzić po nich wałkiem do ciasta. Posyp je grubo na wierzchu i bokach ciasta. Ciasto okaże się smaczniejsze, jeśli pozostanie w lodówce przez kilka godzin.
jeśli jesteś początkującym kucharzem, użyj kąpieli wodnej podczas gotowania bazy do kremu i bazy do ciast. Możesz również nie ciąć ciast po upieczeniu, ale natychmiast rozwałkować na żądaną średnicę. Następnie umieść jedno ciasto na okruchach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g





