skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój wszystko na nadzienie.
Krok 2:
Kształt jest dowolny, odpowiednie są również kostki.
Krok 3:
Marchewki można po prostu zetrzeć.
Krok 4:
Posiekaj warzywa. Obierz ugotowane jajka.
Krok 5:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Rozłóż cebulę. Smażyć szybko na dużym ogniu.
Krok 6:
Po minucie dodaj marchewki i podsmaż je z cebulą.
Krok 7:
Rozłóż kapustę i bez zmniejszania ciepła podsmaż wszystko razem. Upewnij się, że kapusta się nie pali. Gdy kapusta lekko się zrumieni, zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie miękka.
Krok 8:
Dodaj posiekane jajka i świeże zioła.
Krok 9:
Wymieszaj wszystko, a nadzienie jest gotowe. Włącz piekarnik i rozgrzej do 180 ° stopni.
Krok 10:
Rozbij jajka, dodaj do nich cukier, wymieszaj sól.
Krok 11:
Wymieszaj mąkę z sodą. Tutaj dodaj kefir, całą mąkę i zagnieść gładkie, jednorodne ciasto.
Krok 12:
Do gotowego ciasta dodaj roztopione masło.
Krok 13:
Dwie trzecie ciasta wlać do formy lub patelni.
Krok 14:
Ostrożnie włóż nadzienie do ciasta.
Krok 15:
Na wierzch wylej resztki ciasta i delikatnie spłaszcz.
Krok 16:
Włóż ciasto do piekarnika na około 40 minut (180° stopni). Posmaruj gotowe ciasto masłem.
Krok 17:
Ostrożnie wyjmij z formy.
Krok 18:
Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g