skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę do miski, dobrze wymieszaj z proszkiem do pieczenia i sodą. Możesz to zrobić za pomocą trzepaczki.
2. Rozpuść masło, nie powinno być zbyt gorące.
3. Rozbij jajka do osobnego pojemnika, wymieszaj je z masłem i cukrem.
4. Umieść puree bananowe na mieszance jajek i oleju, dodaj śmietanę, wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.
5. Wlać powstałą masę do mieszanki mąki, wszystko dokładnie wymieszać.
6. Posiekaj orzechy włoskie, włóż je do ciasta (zostaw trochę do dekoracji gotowych babeczek) i wymieszaj, musisz równomiernie rozprowadzić orzechy w cieście.
7. W silikonowej foremce na babeczki umieść papierowe foremki, które wypełnij 2/3 ciasta.
8. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 20-25 minut (do miękkości i zrumienienia). Stopień gotowości można sprawdzić za pomocą zapałki - jeśli po przyklejeniu pozostanie sucha, babeczki są gotowe. Pozwól im ostygnąć.
9. Ubij mascarpone z cukrem pudrem, włóż masę do torby cukierniczej i udekoruj babeczkami. Posyp specjalnie zarezerwowane orzechy na wierzch, udekoruj plasterkami banana.
słodkiej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g