skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Wszystkie składniki są bardzo proste
Krok 2:

Przełóż czosnek przez prasę lub posiekaj w dowolny dogodny sposób
Krok 3:

Dodaj suche przyprawy (weź te, które lubisz lub wypróbuj moją wersję)
Krok 4:

Dodaj świeżo zmielony czarny pieprz, dobrze wymieszaj, możesz nawet trochę zmielić, aby czosnek połączył się z solą i wypuścił sok
Krok 5:

Dodaj olej roślinny, ponownie wymieszaj i odstaw na chwilę, aby przyprawy rozpuściły swój aromat w oleju
Krok 6:

A tymczasem sami kroimy chleb. Dla wygody krojenia wziąłem chleb już pokrojony w plastry-więc bardziej prawdopodobne jest, że krakersy okażą się takie same
Krok 7:

Połącz pokrojony chleb i aromatyczne masło czosnkowe
Krok 8:

Dobrze wymieszaj, aby każdy plasterek był nasycony aromatami przypraw
Krok 9:

Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz w 180 stopniach przez 20-30 minut, w zależności od piekarnika
Krok 10:

Nasze pachnące krakersy są gotowe! A co najważniejsze, można je podawać dzieciom - w końcu nie ma w nich ani grama chemii!
Krok 11:

Chrupnij z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g


