czekoladowe bułeczki
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Dodaj cukier, sól, drożdże do kefiru o temperaturze pokojowej, wlej olej roślinny.
Krok 3:
Dodaj proszek kakaowy i wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj mąkę w małych porcjach.
Krok 5:
Zagnieść ciasto które nie przyklei się do rąk. Umieść ciasto w ciepłym miejscu na 30 minut.
Krok 6:
Po pół godzinie zagnieść ciasto, uformować małe kulki, będą to przyszłe bułki, złożyć na blasze do pieczenia nasmarowanej olejem roślinnym. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut. Następnie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut.
Krok 7:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g